Tv-vinkki: Rikossarjan Silta toinen tuotantokausi syyskuussa

Huippusuositun ruotsalais-tanskalaisen Sillan toisen kauden uunituoreet jaksot nähdään Yle ykkösellä heti ensimmäisen kauden jälkeen, samaan aikaan kuin Ruotsissa eli 22. syyskuuta alkaen.

Lue Saga Norénin roolihahmosta ja näyttelijä Sofia Helinistä lisää Olotilassa

Lue toisesta kaudesta svt.se:n sivuilta: Smygtitta på andra säsongenRikossarjan Silta toinen tuotantokausi alkaa syyskuussa. Kuvaaja Ola Kjelbye. Yle. Sofia Helin - Saga.Rikossarjan Silta toinen tuotantokausi alkaa syyskuussa. Kuvaaja Ola Kjelbye. Yle.Kim Bodnia - Martin.

Siltaa seurattuani kaipaan taas tanskalaista Rikos-sarjaa (Forbrydelsen, Wikipedian mukaan äännetään fʌˈb̥ʁyðˀəlsən...) jota katsoin kolme tuotantokautta - rikossarjoista tähän asti piittaamattomalle aikamoinen saavutus!

Vaikka poliisi Sarah Lundin (Sofie Gråbøl) ympärille rakentuva Rikos tapahtui sateisessa, hämärääkin hämärämmässä Kööpenhaminassa - koko ajan oli pimeää ja kosteaa - piti se koukussa uskomattomalla tavalla. Intensiteetti oli huima. Rikoksessa kuten Sillassakin päästään lähelle perhe-elämän teemoja ja varsinkin politiikkaa - välillä sarjan teemat olisivat voineet olla suoraan Vallan linnakkeesta.

Samoin kuin Sillasta (The Bridge) on Rikoksesta tehty amerikkalaisversio The Killing.

Rikossarja Rikos. Kuvaaja Tine Harden. Kuva: YleSofie Gråbøl - Sarah Lund

Kun tähän lisätään vielä norjalaissarja Dag, niin paljon hyvää on tullut pohjoismaista. Sillan toista kautta odottaessa!

Rikossarjan Silta toinen tuotantokausi TV1 sunnuntaisin 22.9. alkaen klo 22.00 ja Areenassa 30 vrk. Ensimmäinen tuotantokausi jatkuu 8.9. saakka

kommentit

SILTA/BRON/BROEN-VAROITUS - JUONIPALJASTUKSIA KAKKOSKAUDEN ALUSTA : )
-toki ihan vain päälinjat jotka voi lukea mistä vain-

"Sillan ensimmäisen kauden tapahtumisesta on kulunut reilu vuosi,kun rahtilaiva ajaa päin Juutinrauman siltaa. Rannikkovartiosto yrittää saada yhteyden laivaan, mutta kukaan ei vastaa - laiva näyttää olevan tyhjä. Ruumasta löytyy kuitenkin kolme ruotsalaista ja kaksi tanskalaista kadonneeksi ilmoitettua nuortakahlittuna. Tapauksen saa tutkittavakseen ruotsalaispoliisi Saga Norén (Sofia Helin), joka ottaa välittömästi yhteyttä kollegaansa sillan toisella puolen, tanskalaispoliisi Martin Rohdeen (Kim Bodnia).

Kaksikon ratkaistavaksi annettava juttu saa pian monimutkaisia piirteitä. Laivalla olleet nuoret sairastuvat yllättäen äärimmäisen tarttuvaan vakavaan tautiin, ja alueella tulee ilmi myös kuolemantapauksia, jotka johtuvat myrkytetystä ruoasta. Saga yhdistää tapaukset toisiinsa, ja käy ilmi, ettätekijällä - tai tekijöillä - on sanoma: he haluavat kiinnittää ihmisten huomion ilmastonmuutokseen ja luonnonvarojen käyttöön. Mutta kuka on kaiken takana, ja mitkä ovat hänen todelliset motiivinsa?"

Terkuin Ulla

>ullav To, 2013-08-29 09:20

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä