Leikkipuistossa sujuu liikuntaleikitkin


 

  • Leikkipuistojen tyypillisimpiä liikuntatelineitä ovat erilaiset tasapainoilutelineet. Nouseminen ja laskeminen vaativat keskittymistä ja hyvää tasapainoa.
  • Merimiespaini on perinteinen voimailuleikki, joka vaatii hyvää tasapainoa ja vahvistaa lihaksia. Jalkojen leveä asento helpottaa tasapainon ylläpitämistä kaverin hyökkäysyrityksissä.
  • Monista leikkipuistoista löytyy rekkitanko. Se on monipuolinen temppuiluteline, joka vaatii hyvää kehonhallintaa. Helppo kehonhallintaharjoitus on oikonoja: ponnistetaan rekin varaan, ojennetaan kädet suoriksi, painetaan hartiat alas ja työnnetään kaula pitkäksi, puristetaan jalat tiukasti toisiaan vasten ja jännitetään koko keho tiukaksi paketiksi.
  • Oikonojasta voi hypätä pois taaksepäin tai sitten kokeilla alastuloon ns. päinsuistuntaa/ kiepsahdusta. Siinä leuka painetaan rintaan, pyöristetään selkää (kuperkeikan tapaan), koukistetaan käsiä kyynärpäistä ja lähdetään painamaan päätä alaspäin. Siinä asennossa painovoima vetää kiepsahduksen ja jalat tulevat maahan. Käsillä täytyy pitää koko ajan rekkitangosta tiukasti kiinni. Aikuisen tehtävänä on varmistaa, ettei lapsi loukkaa päätään, jos hänellä ote jostain syystä lipsahtaa liikkeen aikana.
  • Keinupallo on hauska leikki, jota voi leikkiä silloin, kun on monta keinua vierekkäin. Keinussa olija harjoittelee paitsi tasapainoa myös silmän ja jalan yhteistyötä aina kun yrittää osua jaloilla palloon. Polttaja vaihtuu, kun pallo osuu keinussaolijan polven ja hartian väliselle alueelle.

 
Toimittajat Arja Sääkslahti ja Olli Mononen
 

Lisää arkiliikuntavinkkejä lapsille

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä