Perinteisiä pihaleikkivinkkejä lapsille

Lapset osallistuvat nykyään runsaasti ohjattuun harrastustoimintaan. Tästä johtuen perheiden elämä aikatauluttuu usein harrastusten ympärille, ja oman pihapiirin leikit ovat vaarassa unohtua. Omassa pihassa leikittävät perinneleikit kehittävät kuitenkin hyvin monipuolisesti lasten liikuntataitoja. Perheen aikuisten kannattaakin muistella omia lapsuuden aikaisia pihaleikkejä ja opettaa niitä lapsilleen.

  • Ruutuhyppely kehittää tasapainoa. Hyppyjen pienet tärähdykset tekevät hyvää lapsen luuston kehitykselle.
  • Yhdellä jalalla hyppääminen vaatii tasapainoa ja vahvistaa jalkojen lihaksia. Jotta kehon oikea ja vasen puoli harjaantuisi tasapuolisesti, kannusta lasta vaihtamaan välillä hyppäävää jalkaa.
  • Kahdella jalalla ponnistaminen vaatii taitoa ponnistaa samanaikaisesti molemmilla jaloilla ja käyttää molemmissa jaloissa yhtä paljon voimaa. Silloin hyppy lentää suoraan eteenpäin. Tasajaloin hyppäämistä tarvitaan monissa lasten leikeissä ja peleissä.
  • Vanteista saa oivallisia hyppyratoja, joissa voi loikkia eteenpäin tai sivuttain tai hypätä tasajaloin. Tasaponnistushyppyyn saa hyppyyn lisää pituutta heilauttamalla käsiä voimakkaasti vartalon takaa eteen.

Toimittajat Arja Sääkslahti ja Olli Mononen

Lisää arkiliikuntavinkkejä lapsille

 

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä