Lasten kanssa matkalla - Muumimaailma

Testiryhmässä:
Peppi melkein 5 v, Lotta melkein 7 v, Pauliina-äiti ja Ilkka-isä sekä Kaarlo 12 v 

+ Väskissä oli hauska ampua puhallusputkea. Mä olen siinä hyvä, Lotta
+ Kiva mennä sisälle Muumitaloon, Peppi
- Liikaa ihmisiä Muumitalossa, Lotta 
- Hankala matka, jos ei mene omalla autolla, Pauliina-äiti
+ Väskin saaren rysässä on hauska pyöriä vaikka mustelmiakin tuli, Kaarlo

Vierailijat Muumien saarella ovat osa suurta satua. Saarta voi kiertää eri reittejä pitkin ja jännittävä lankkupolku vie ohi Noidan kodin, jonka edessä Noita istuu patansa kanssa. Peppi juoksi suoraan Noidan kodin ohi pysähtymättä ettei Noita loitsu häntä. Noita on rakentanut entistä ehomman labyrintin, mutta se oli yhä hiukan liian helppo selvittää jopa Pepin mielestä.Peppi halaa Muumipappaa koko sydämestään. Kuva: Pauliina StåhlbergLapset saavat askarella oman onnenkorunsa Tuutikin kanssa Muumipapan laivalla. Hosulin luona oli myös askertelupiste, oli hyvä istua ja hengähtää välillä. Reitillä on riippukeinuja, joihin voi teoriassa nukahtaa päiväunille. Tytöt keinuivat riippukeinussa niin kovaa kuin pystyivät ja välillä putoilivat kikattaen, joten taisimme pikemminkin häiritä lepäilijöitä kuin levätä.

Monet iltasatuina kuullut kertomukset heräävät saarella henkiin. Reitillä onkin hyvä pysähtyä lukemaan opasteista satua lapsille. Peppi ihaili Uimamajaa ja kunnioitusta herättävää suurta Drontti Edwardia, joka kelluu rantavedessä. Jos on aikaa ja sää suosii, voi käydä uimassa Muumien uimarannassa.Peppi ihmettelee miten Drontti Edward kelluu rantavedessä. Kuva: Pauliina StåhlbergMuumimaailman vahvuus on maailmanluokan brändi, ja kävijöistä kolmasosa onkin ulkomaalaisia. Muumitalon lähistöllä on välillä suorastaan ruuhkaista rattaiden ja pikkulasten sekamelskassa. Saarella on kuitenkin suhteellisen helppo liikkua lastenvaunujen kanssa, vaikka kantoreput ja liinat antavat enemmän liikkumavapautta reittivalinnoissa. On hauska seurata aikuisia japanilaisia Muumi-faneja, kun he kuvauttavat itseään Muumien kanssa. Itsekin änkeydyin Muumipapan kainaloon.

Muumit liikkuvat varsinkin Muumitalon lähistöllä. Muumit juttelevat rohkeimpien lasten kanssa, ja meidänkin lapset uskaltautuivat halaamaan joitakin hahmoja. Metsistä saattaa putkahtaa yllättäen myös Nipsu tai Haisuli pahanteossa. Poliisimestari jahtaakin jatkuvasti tuhmaa Haisulia, joka aika ajoin päätyy Muumimaan vankilaan.

Nälkähän Muumimaailmaa kiertäessä tulee ennen pitkää. Kuten yleensäkin huvipuistoissa, hinnat ovat kovia. Söimme Muumimamman keittiössä buffet-lounaan, joka oli ilahduttavan hyvätasoinen. Ei siis pelkkiä rasvaisia ranskalaisia ja nakkeja, vaan myös kunnon salaattia ja kanafileetä.Eläimiä saa syöttää. Kuva: Pauliina StåhlbergLISÄKSI
Muumimaan portilla kirjoitetaan lapsen etunimi ja puhelinnumero tarraan, joka kiinnitetään lapsen paidan selkään. Olemme sopineet, että jos eksyy, lapsi jää paikoilleen ja aikuinen lähtee etsimään. Lapsia kutittaa, koska varmuuden vuoksi kirjoitan puhelinnumeroni myös lapsen käsivarteen hihan alle.

VÄSKI
Vierailu Muumimaailmassa on mahtava kokemus pienille lapsille, mutta usein jo kouluikäiset kokevat muumit lapsellisiksi. Testiryhmän vanhin, Kaarlo, tuli mukaan vain Väskin seikkailusaarelle.

Väskin saareen mennään merirosvolaivalla aivan Muumimaan sillan vierestä. Matkalla näkee Muumimaan hauskasti mereltä ja voi hyvästellä Drontti Edwardinkin.Vaijeriliukua ja kalliokiipeilyä. Kuva: Pauliina StåhlbergVäskissä elämykset syntyvät lasten omasta aktiivisuudesta ja mielikuvituksesta. Siellä on kaikenlaista kiipeilyä. Lapset tykkäsivät kaikki kalliokiipeilystä, jota pieninkin sai kokeilla. Peppi uskalsi kalliokiivetä ylös asti ja on yhä pakahtua ylpeydestä. Kaarlo koki olevansa luonnonlahjakkuus jousiammunnassa. Juuri positiiviset onnistumisen kokemukset jäivät lapsille mieleen Väskistä. 

Väskin saarella makkaran saa itse paistaa nuotiolla kuin aito merirosvo. Kahvilan vieressä on kalastajakylän kotieläimiä lampaista kanoihin. Saarella on myös uimapoukama ja piskuinen sauna lämmittelyä varten.Kullanhuuhdontaa. Kuva: Pauliina StåhlbergMATKA
Turusta bussi tuo Naantalin keskustaan vajaassa puolessa tunnissa. Muumimaailman saareen pääsee joko kävellen, pikkujunalla tai bussilla parkkipaikoilta.

Lisätietoa: www.muumimaailma.fi ja www.vaski.fi

Pauliina Ståhlberg on Puoli seitsemän -ohjelman toimittaja ja neljän lapsen äiti.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä