Perheen aika: Leikin kautta uimataitoiseksi

Leikin kautta uimataitoiseksi. Kuva: Sebastian Danon, stock.xchng

Lasten totuttaminen veteen ja uimiseen on hyvä aloittaa jo vauvana. Ihanteellisinta on, että lapsi oppisi ennen kouluikää uimaan.

- Yleisin arastelun aihe on se, että ei uskalla sukellella, laittaa kasvoja veden alle. Sen kun osaa, niin siitä se uiminen lähtee, toteaa Helsingin Uimareiden nuorisovastaava Riikka Nordström.

- Pääasia on, että lapset saa touhuta vedessä. Jos lapsi on hirveän arka, niin on hyvä että kotona harjoitellaan veteen puhaltamista, neuvoo Nordström.

Apuvälineistä pötkylä on yleensä lasten suosikki. Sillä jaksaa touhuta vedessä pidempäänkin. Varsinaiset uintitekniikat ja uima-asennot opitaan kuitenkin ilman kellukkeita ja apuvälineitä. Kellukkeista voi olla hyötyä aroille lapsille, jotka pelkäävät vedessä olemista.

Pienten lasten uimaopetus käy usein leikin kautta. Sukeltamista voi opetella heittämällä pohjaan leluja, tai vanhemman jalkojen välistä voi sukeltaa.

- Jokaisen lapsen kanssa täytyy kokeilla, että hän osaa uida ilman uimalaseja. Lasien kanssa uiminen on hyvä juttu, mutta sitten jos käy niin, että joutuu veteen ilman niitä, niin selviää siitäkin.

Kuuntele Kati Keinosen juttu lasten uimisesta Yle Puheen Perheen ajassa:

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä