Pikku Kakkosen kosketusnäyttösovellus testissä

Pikku Kakkosen kosketusnäyttösovellus testissä. Kuva: Yle Olotila, Anni Alatalo

Lastenohjelmien suursuosikki Pikku Kakkonen on myös lapsen vanhemman paras kaveri. Kun aamulla aikuista vielä nukuttaa, voi Pikku Kakkosen seurassa loikoilla lapsen vieressä sohvalla. Vanhemman ja lapsen välisessä keskustelussa Pikku Kakkonen on myös ajan määre; kun Kuunalle loppuu, puetaan päälle ja lähdetään kauppaan. Iltaisin Pikku Kakkosen aikana ehtii laittaa ruuan, levittää pyykit ja maksaa laskut.  Myös vanhempi tarvitsee oman pikkukakkoshetkensä iltaisin, todistettavasti.

Pikku Kakkosen netti on meidän perheessä hitti. Neljävuotias kuopuksemme ei kaipaa vielä muita netti- tai konsolipelejä, vaan on innostunut kokeillessaan ja tutkiessaan Pikku Kakkosen nettisivuja. Hiiri käteen ja menoksi, kyllä minä osaan itse! 

Helmikuun alusta lähtien Pikku Kakkosen nettisivustosta on ollut saatavilla myös kosketusnäyttöversio. Se on haettavissa sovelluksena puhelimeen tai tablettiin. Ja pitihän sitä päästä testaamaan neljävuotiaan, todellisen kosketusnatiivin kanssa. 

Tabletin käyttö näytti olevan lasten leikkiä neljävuotiaalle; hän ymmärtää nopeasti kuinka sovellus toimii ja on rohkea ja ennakkoluuloton tabletin kokeilussa. Yhteen aiheeseen keskittyminen oli aluksi hapuilevaa ja peli vaihtui nopeasti toiseen - ennen kuin lopulta Hertan maailma voitti ja lapsi jäi iloisena mustikkaretkelle.

Pikku Kakkosen kosketusnäyttösovellus testissä. Kuva: Yle Olotila, Anni Alatalo

Sovelluksessa on tarjolla Hertan maailman lisäksi vasta muutama muu peli, mutta silti se innosti lähes kaksituntiseen pelisessioon. 

- Näitä tassuja täytyy taputtaa, niin Hertta kävelee tuolla metsässä, kuopukseni neuvoo minua.

Hertan mustikkaretkellä täytyy mustikat irrottaa roskista liikuttelemalla tablettia. Emme keksineet sitä heti ja lapsi ehti turhautua. Lapselta vaati keskittymistä ja taitoa ravistella tablettia varovasti, mutta fyysinen, lähes aidontuntuinen liike sai meidät myös nauramaan.

Kun pelaaminen on aika lopettaa, ehdottaa lapsi viattomasti:

- Äiti, minä toivon taplettia joulupukilta… tai pääsiäistipulta.

Pikku Kakkosen sovellus toimii iOS- ja Android-laitteilla. Sovellukset löytyvät alustojen sovelluskaupoista. Molemmat sovellukset ovat maksuttomia. Pääset  lataamaan sovelluksen kosketusnäytöllä myös osoitteesta yle.fi/pikkukakkonen

Pikku Kakkosen kosketusnäyttösovellus testissä. Kuva: Yle Olotila, Anni Alatalo

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä