• Nettihittireseptillä avokadopastaa

  Avokadopastasta tuli netissä jättihitti. Kuulopuheiden perusteella se on suurimmasta osasta "taivaallista", joidenkin mielestä "ihan ok". Hanna Gullichsenin se sai vastaamaan kosintaan "kyllä"!

  87

 • Onko luomu sittenkään parasta?

  Luomua vai ei? Monella valinta aiheuttaa kaupan tiskillä ristiriidan – ainakin, jos kukkaro sallisi luomunkin, mutta valinta osuu halvempaan. Onko ristiriita tarpeen?

  21 7

 • Vihreän peikon selätys

  Lapsi pitäisi totuttaa jo pienestä pitäen terveelliseen ruokavalioon. Mutta mikä neuvoksi, kun lapsen lautaselta kyllä häviää makaronilaatikko, mutta sen kyljessä oleva parsakaali tai salaattiannos jää aina koskematta?

  19 10

 • Blogistanian tähdet: Jonna Vormalan teemakakut

  Jauhot suussa ei ole turhan vakava kakkublogi, eikä sitä kirjoita sokerinhimoinen pullahiiri vaan kiireinen pikkulasten äiti Espoosta.

  3

 • Miltä maistui hävikkiruuasta tehty illallinen?

  Sähköpostiin kolahti kutsu vähän erikoisemmalle illalliselle. Kokki Sami Garam kokkaisi lähi- ja luomuruokakauppojen ylijäämistä aterian. Miksi? Koska Suomessa heitetään 400 miljoonaa kiloa ruokaa roskiin vuodessa. Mitä tälle voisi tehdä, miten hävikkiruokaa voisi hyödyntää? Kävin maistelemassa aihetta. 

  328 7

 • Miten ruokakuvat onnistuvat?

  Tässä parhaat vinkit hyviin ruokakuviin. Liemessä-bloggaaja Jenni opastaa.

  12

 • Karamellisoituja omenoita vaniljavaahdon ja kanelicrumblen kera

  Tällä viikolla on luvassa makeaa mahan täydeltä. Karamellisoitujen omenoiden lisäksi valmistetaan vaniljavaahtoa ja kanelicrumblea eli keksimurua. Omenoiden karamellisoinnissa saa olla tarkkana, ettei sokeri pala pannulle.

  3 2

 • Talvinen madekeitto mateenmaksatoastin kera

  Talvisena päivänä kuuma, höyryävä soppa maistuu erityisen hyvälle. Voita & Sokeria -reseptillä valmistuu nyt madekeittoa ja toasteja. Sopan teko aloitetaan keittämällä kalaliemi. Liemen keittämisessä on tärkeää, että sen ei anna porista liian pitkään. Muuten liemestä tulee kitkerä.

  0

 • Blinit sienisalaatin kera

  Kevättalvi on blinien aikaa ja Olli Takanen valmistaakin Voita & Sokeria -sarjassa tätä pakkaspäivänä hyvin maistuvaa ruokaa. Blinit eli tattariletut nautitaan yleensä, mädin, smetanan ja punasipulin kanssa. Lisukkeeksi sopii moni muukin vaihtoehto - Olli valitsi sienisalaatin.

  8

 • Sinulle, joka kaipaat vaihtelua: ruispiparkakut

  Ruispiparkakut ovat maultaan voimakkaita ja mausteisia. Ne suorastaan huutavat seurakseen juustoja, hilloja tai marmeladeja.

  15

Muualla Yle.fi:ssä