Elävän ravinnon reseptejä

Ylöjärveläinen Eija Leino antaa elävän ravinnon reseptinsä Olotilan lukijoille.

Näin valmistat viherjauheen itse:

Jauheeksi sopivat kasvien lehdet: voikukka, herukka, nokkonen, peltokorte, persilja, timjami, ratamo, vesikrassi, maitohorsma, apila, koivu, poimulehti, lehtikaali ja selleri.

kuva: Rita Trötschkes/YLEKuivaa puhtaat lehdet uunissa tai kuivurissa. Murskaa lehdet morttelilla tai käsin.

Ripottele jauhetta salaatteihin, keittoihin ja patoihin. Jauhe sopii myös juomaveteen.

 

 

Näin valmistat orasjuomaa itse:

Liota ja idätä vehnän- tai ohranjyvät. Kylvä siemenet tarjottimelle levitettyyn multaan. Anna olla pimeässä pari päivää ja siirrä sitten valoon. Kymmenen päivän kuluessa vilja nousee oraalle. Kun vihreä on noin 15 senttiä pitkä, leikkaa oras veitsellä. Purista mehu sosepusertimella tai orasmyllyllä. Yhdestä tarjottimisesta saa 2 - 3 desilitraa mehua. Mehua voi nauttia pieninä annoksina, sillä se on hyvin vahvaa. Pari teelusikallista riittää aluksi.

Eija Leinon käyttämä kasviskeitto (keitto, jota ei keitetä)

kuva: Rita Trötschkes/YLEPorkkanakeitto
6 kpl porkkanoita
1 dl parsakaalinkukintoja
1 avokado
2 dl ananasmehua
vettä tarvittaessa vähän

Laita aineet tässä järjestyksessä tehosekoittajaan ja soseuta. Koristele iduilla.

 

Pirtelöitä

kuva: Rita Trötschkes/YLE

Pähkinäpirtelö
2dl cashew-pähkinöitä, 1 banaani, 2-3 dl vettä, makeutukseksi 1 dl karviaisia

Seesam-mansikkapirtelö
(tästä lapsetkin pitävät)
1 dl mansikoita, 1, 5 dl idätettyjä seesamsiemeniä, 1 banaani ja 2-3 dl vettä.

Lue myös
Eija Leino parani elävällä ravinnolla
Kokeile elävän ravinnon taatelikakkua

kommentit

Olen kasvattanut oraita, kiinnostaisi tietää mikä puristin tai sosemylly on käytännössä osoittautunut hyväksi ja onko puhdistus työlästä?

>Tuuli Ma, 2011-10-24 21:32

Paras sivu, mitä hetkeen olen löytänyt! Sai aikaan roiman inspiksen ryhtyä kokeilemaan raakaruokaravintoa!

>Mahtavaa Pe, 2012-12-28 13:19

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä