Blinit sienisalaatin kera

Talvipäivän blinit sienisalaatin kera. Kuva: Yle, Aamu-tv

Kevättalvi on blinien aikaa ja siksipä Olli Takanen valmistaakin Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa tätä hyvin pakkaspäivänä maistuvaa ruokaa.

Blinit eli tattariletut nautitaan yleensä, mädin, smetanan ja punasipulin kanssa. Lisukkeeksi sopii moni muukin vaihtoehto - Olli valitsi sienisalaatin.

Taikinan annetaan nousta huoneenlämmössä yön yli - varaa siis aikaa näihin kekkereihin!

 

Blinit lisukkeineen

Blinitaikinan juuri:

2 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
3 dl maitoa
5 g hiivaa

Yhdistä maito ja vesi kattilaan ja lämmitä ne kädenlämpöiseksi. Sulata hiiva nesteeseen ja lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Peitä juuri kelmulla ja leivinliinalla ja anna olla huoneen lämmössä yön yli.

0,5 dl ykkösolutta
3 rkl vehnäjauhoja
3 kpl keltuaisia
3 kpl valkuaisia
½ tl suolaa

Yhdistä juuren sekaan keltuaiset, jauhot, suola ja ykkösolut. Sekoita tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja nostele kevyesti taikinan sekaan. Paista blinit kirkastetussa voissa valurautapannussa.


Sienisalaatti

400 g metsäsieniä hyvin valutettuna
1 pieni sipuli
2 prk smetanaa
ruohosipulia, suolaa, mustapippuria

Valuta sienet huolellisesti, jotta liemi ei löysennä valmista salaattia. Hienonna sipuli ja sienet pieniksi paloiksi. Vaahdota smetanaa hieman ja sekoita sienten ja sipulin sekaan. Lisää hienonnettua ruohosipulia ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ohje: Olli Takanen

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

linkit

Voita & Sokeria

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa lauantaiaamuisin. Reseptit löydät Olotilasta.

Kevään 2012 kokit keittiömestari Juha Turtiainen ja kokkikouluttaja Olli Takanen ovat siviilitöissään helsinkiläisen Kokkikoulu Haaga-Perhon kokkikouluttajia.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä