Isänpäivän kakkublogisti kertoo

Elinan blogi Chocochili on viileän tyylikäs ja harmoninen. Sivuston kuvat ovat taidokkaita ja upeita.

- Ruokablogin pitäminen on ehdottoman hauskaa puuhaa. Jos voisin, jäisin vaikka heti kotiin kokopäiväiseksi ruokablogistiksi, kertoo Elina. Päivisin hän työskentelee kuitenkin puutarhurina.

Ruokablogi on luonnollinen jatkumo Elinan pitkään jatkuneelle valokuvaharrastukselle.Blogi perustaminen alkoi muhia hänen mielessään, kun hän sai jatkuvasti ruokakuvapyyntöjä eri valokuvaharrastajien Flickr-sivuilta.

- Talvisaikaan ruuat on tehtävä illlalla töiden jälkeen ja seuraavana päivänä on fillaroitava tukka putkella töistä kotiin valokuvaamaan annokset, sillä luonnonvaloa on niukasti tarjolla.

Nopea ja taitava tekijä

Elina sanoo olevansa suurpiirteinen ja nopea kokkaaja.

- En jaksaisi näpertää pikkutarkkojen kakkukoristeiden parissa. - Sitä paitsi – nopeasti saa tehtyä hyvää, kunhan tietää mitä tekee ja käyttää hyviä raaka-aineita ja kunnollisia välineitä, luettelee Elina.

Ruokabloggaajana Elina tekee jatkuvasti taustatyötä: lukee ruokablogeja, keittokirjoja, netin reseptiarkistoja, lehtiä ja pyörittelee ruokajuttuja mielessään jopa unissaan.

Koska valokuvat ovat tärkeä osa Chocochiliä, lähtee ruuan tekeminen joskus astiasta, joita Elina metsästää kirppareilta tai kierrätyskeskuksista kuvausrekvisiitaksi.

Elinan keittiössä on kaikki hyvä muodissa

- Reseptini syntyvät yleensä yhdistelemällä asioita. Luen ja keksin ohjeita. Netin ja keittokirjojen ruokakuvat inspiroivat minua erityisesti, kertoo Elina.

- Vegaaninen juustokakku on ehkä kaikkein parasta, mutta myös kaikki suklaiset kakut ovat ihania. Suosituimpia ohjeitani ovat sacherkakku, juustokakku ja vadelmapiirakka. Ruuista linssikeitto, tomaattikeitto ja erilaiset seitanreseptit. Yritän pitää blogin ruokavalikoiman mahdollisimman monipuolisena, jotta sekä vegaaniruokaan tottumattomat että vuosi vegaaneina viihtyneet löytävät sieltä kiinnostavia ohjeita, kertoo Elina.

Vegaaniksi jo nuorena

Kasvisruokailun Elina aloitti 13-vuotiaana luettuaan lehtiartikkelin broilerinkasvatuksesta. Pari vuotta myöhemmin hän jätti maidon ja munat pois ruokavaliosta, koska ei halunnut tukea eläintuotantoa millään tavalla.

- Lempiruokani vaihtelevat fiilisten mukaan, mutta lempiraaka-aineitani ovat bataatti, kikherneet ja avokado, joista ei yrittämälläkään saa tehtyä mitään huonoa.

Vegaanin suklaakakku isänpäiväksi (esittelysivulle)

Vegaanin suklaakakkuohjeeseen

 

 

marraskuussa 2009 Rita Trötschkes/YLE Olotila

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä