Lihaliemi
vajaa kilo luista naudanlihaa tai 500 g naudanrintaa tai etuselkää ja noin 150 g ydinluuta
2 l vettä
2 sipulia
2 porkkanaa
100 g juuriselleriä
1 juuripersilja tai palsternakka
1 rkl öljyä
2 laakerinlehteä
6 mustapippuria
½ tl timjamia
1 tl suolaa
Huuhtele liha kylmällä vedellä ja laita kattilaan kylmään keitinveteen. Kuumenna hitaasti ja kuori vaahto pinnalta.
Kuori sipulit, selleri ja persiljanjuuri. Harjaa porkkanat huolella, silloin niitä ei tarvitse kuoria.
Kuumenna rasva pannulla ja ruskista varoen kokonaiset sipulit ja halkaistut porkkanat.
Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää liemeen juurekset isoina palasina ja mausteet. Kypsennä hyvin miedolla lämmöllä noin kolme tuntia. Siivilöi liemi ja paloittele lihat.
Tämä lihaliemi on venäläisen kaalikeiton mainio ainesosa.
Resepti: Helsingin Suomalais-venäläisen koulun kotitalousopettaja Kirsi Viljaala
aiheet
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 219
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 15
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.