Herkuttele ravuilla
Vaikka rapujen keittäminen on nopeaa, maustuakseen ne vaativat vähintään 12 tunnin jäähdytyksen liemessään.
Myös pakasteravut kannattaa marinoida liemessä
Kotimaisten rapujen lisäksi voi rapuherkuista nauttia myös edullisemmin katkarapuja tai tuontirapuja valmistamalla. Keittiömestari Sasu Laukkonen ei hylkää pakastealtaan tuontirapuja, vaan neuvoo keittämään niille kunnon keitinliemen.
- Kun pakasteravut sulatetaan ja marinoidaan sen jälkeen itse keitetyssä tilli-suolaliemessä, niihin saadaan lisää makua.
Pakasteravut voi sulattaa jääkaapissa tai huoneenlämmössä ja laittaa marinoitumaan lähes huoneenlämpöiseksi jäähtyneeseen liemeen, joka sitten jäähdytetään viileässä loppuun.
Rapureseptejä
- Keitetyt ravut ja niiden nauttiminen
- Vaahdotettu rapukeitto ravunpyrstöjen kera
- Tanskalaistyyppinen voileipä ravusta
- Rakastuneet ravut - liekitettyjä ravunpyrstöjä
Keittiömestari Sasu Laukkonen antaa helppoja ohjeita rapujuhliin ja kertoo, kuinka rapu syödään. Klipissä myös Laukkosen vinkit tuontirapujen valmistukseen. Katso Aamu-tv:n juttu kokonaisuudessaan Areenassa.
Ravustuskausi alkaa torstaina 21.7.2011 klo 12 ja päättyy 31.10.2011 klo 24.
aiheet
linkit
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 219
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 15
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.