Herkuttele ravuilla

Herkuttele ravuilla. Kuva: Fancy/Yle Kuvapalvelu.

Vaikka rapujen keittäminen on nopeaa, maustuakseen ne vaativat vähintään 12 tunnin jäähdytyksen liemessään.


Myös pakasteravut kannattaa marinoida liemessä

Kotimaisten rapujen lisäksi voi rapuherkuista nauttia myös edullisemmin katkarapuja tai tuontirapuja valmistamalla. Keittiömestari Sasu Laukkonen ei hylkää pakastealtaan tuontirapuja, vaan neuvoo keittämään niille kunnon keitinliemen.

- Kun pakasteravut sulatetaan ja marinoidaan sen jälkeen itse keitetyssä tilli-suolaliemessä, niihin saadaan lisää makua.

Pakasteravut voi sulattaa jääkaapissa tai huoneenlämmössä ja laittaa marinoitumaan lähes huoneenlämpöiseksi jäähtyneeseen liemeen, joka sitten jäähdytetään viileässä loppuun.

Rapureseptejä

Keittiömestari Sasu Laukkonen antaa helppoja ohjeita rapujuhliin ja kertoo, kuinka rapu syödään. Klipissä myös Laukkosen vinkit tuontirapujen valmistukseen. Katso Aamu-tv:n juttu kokonaisuudessaan Areenassa.


Ravustuskausi alkaa torstaina 21.7.2011 klo 12 ja päättyy 31.10.2011 klo 24.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä