Suppilovahvero-kuhapaistos

Sieni-kuhapaistoksen juju on siinä, että sienikastike imeytyy kuhakerroksen lomasta leipäkerrokseen asti niin, että leivästäkin tulee kosteaa.

Ohjetta voi muunnella paitsi vaihtamalla sienilaatua myös valitsemalla jotain toista kalaa.

 

 

 

 

 

 

 

Sienikastike:

  • kourallinen kuivattuja suppilovahveroita (voi jättää poiskin, jos ei ole)
  • 150 g suppilovahveroita, joista on paistettu vesi pois (herkkusienetkin käyvät)
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 prk Creme Bonjour - tatinmakuinen
  • 2,5 dl ruokakermaa/kermaa
  • 2 rkl riistafondia
  • valkopippuria
  • suolaa
  • voinokare

 

Silppua sipuli. Paista tuoreita suppilovahveroita kuivalla pannulla niin kauan, että vesi haihtuu pois. Laita pannulle nokare voita. Lisää kuumalle pannulle tuoreet sienet ja sipulit. Paista, kunnes sipulit ovat ihan kypsiä ja hivenen ruskistuneita. Kippaa joukkoon kerma ja Creme Bonjour ja pienennä hellan lämpötilaa.

Hienonna kuivat sienet jauhoksi ja lisää pannulle. Mausta soijalla ja riistafondilla ja lisää muutama pyöräytys valkopippuria myllystä (ei liikaa). Anna kastikkeen hautua ilman kantta miedolla lämmöllä vähintään tunti, mielellän 1,5 tuntia. Tsekkaa välillä, ettei neste ole haihtunut kokonaan pois. Jos menee liian kuivaksi, lisää hiukan kermaa. Maista, tarvitseeko suolaa.

 

  • 500 - 600 g kuhafilettä
  • 1/2 - 1 dl ruisjauhoja
  • mustapippuria
  • valkopippuria
  • suolaa
  • voita
  • auringonkukkaöljyä
  • ruispaloja sen verran, että vuoan pohja täyttyy (leipä repäistään kahtia ensin eli ei kaksikerroksisena)


Vuoraa vuoan pohja puolitetuilla ruispaloilla.

Ota viiden litran pakastepussi ja laita ruisjauhot sekä kuhafileet pussiin. Puhalla pussi kevyeksi ilmapalloksi ja heiluttele pussia niin, että fileet leivittyvät.

Paista kuhafileet voi-auringonkukkaöljy-yhdistelmässä parin minuuttin ajan molemmilta puolilta. Ripottele päälle suolaa ja valko- ja mustapippuria myllystä. Kun fileet ovat valmiit, lisää ne leipien päälle vuokaan ja kaada päälle sienikastike. Kastikkeen tulee peittää kuhafileet ja leivät.

Paista foliolla peitettyä vuokaa uunissa 100 asteesessa noin puoli tuntia. Tarkoitus on, että sienikastike imeytyy leipään.

Sieni-kuhapaistos. Kuva: santsikierros.com


Lähde: Santsikierros-blogi

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä