Pohjoismaiset tacot

Ainekset neljälle henkilölle:

300 g hirven jauhelihaa
300 g sika-nautajauhelihaa
1½ dl hienoksi silputtua keltasipulia
3 rkl maustesekoitusta
1 valkosipulinkynsi
2 dl kermaviiliä
1 purjosipuli
200 g syyssieniä esim. kantarelleja
1 kurkku kuorittuna ja suikaloituna
½ salaatti (rapealehtinen) suikaloituna
voita paistamiseen
suolaa, valkopippuria
8 pehmeää tortillaa tai rieskaa

 

Maustesekoitus:

1 rkl katajanmarjoja
1 rkl tuoretta rosmariinia
½ rkl mustapippuria
1 rkl tuoretta timjamia
½ rkl maustepippuria
½ rkl cayennenpippuria

 

Puolukka-omenahilloke:

4 pientä omenaa (Paul käytti lajiketta Jaspi)
2 dl puolukoita
1 tl hienonnettua chiliä
3 rkl etikkaa
1 dl sokeria
½ dl vettä

Ruskista hienoksi silputtu sipuli ja kaada se sitten lautaselle. Kuumenna paistinpannu ja paista hirven jauheliha ja sika-nautajauheliha pienessä määrässä rapsiöljyä. Sekoita kaikki mausteet keskenään ja jauha hienoksi tehosekoittimessa tai morttelissa.

Lisää maustesekoitus ja sipuli lihan joukkoon. Lisää hieman vettä ja keitä kokoon. Mausta suolalla.

Leikkaa valkosipuli hienoksi silpuksi ja sekoita se kermaviilin, suolan ja pippurin kanssa. Leikkaa purjo pieniksi suikaleiksi.

Keitä sokerista ja vedestä kullankeltainen karamellimainen seos. Lisää kuutioitu omena ja ravistele kattilaa. Älä hämmennä seosta millään välineellä, muuten sokeri kiteytyy. Lisää puolukat, etikka ja chili. Keitä kunnes koostumus on samettimaista. Anna jäähtyä. Puolukka-omenahilloke sopii hyvin yhteen riistan ja sianlihan kanssa.

Paista sienet nopeasti kuumalla pannulla. Lisää lopuksi hieman hienoksi silputtua sipulia, voita ja suolaa. Tarjoile lämpimänä.

Täytä tortilla tai rieska kaikilla aineksilla.

kommentit

Vaan mistä tuon metsäeläimen lihan voi saada
/ostaa?

>Joo Su, 2010-10-24 08:47

Näin hirvenpyynnin aikaan lihaa voisi kysellä erikoislihakaupoista ja kauppahalleista ja netistäkin voi etsiä suoramyyjiä.

>ullav Ma, 2010-10-25 12:20

lisää kommentti

linkit

Tacoja sellaisina kuin me ne tunnemme syödään vain Meksikon ulkopuolella. Monessa perheessä niistä on tullut viikonlopun suosikkiruoka. Strömsön kokin  mielestä perinteiset tacot kaipasivat vähän piristystä: hän halusi tehdä täytteestä hieman pohjoismaisemman ja kiinnostavamman.

Pidä mielessä, että hirvenliha on aika rasvatonta, joten älä paista sitä liian pitkään. Joukkoon kannattaa laittaa vähän sianlihaa, jotta lopputuloksesta tulisi mehevämpi.

 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä