Pohjoismaiset tacot
Ainekset neljälle henkilölle:
300 g hirven jauhelihaa
300 g sika-nautajauhelihaa
1½ dl hienoksi silputtua keltasipulia
3 rkl maustesekoitusta
1 valkosipulinkynsi
2 dl kermaviiliä
1 purjosipuli
200 g syyssieniä esim. kantarelleja
1 kurkku kuorittuna ja suikaloituna
½ salaatti (rapealehtinen) suikaloituna
voita paistamiseen
suolaa, valkopippuria
8 pehmeää tortillaa tai rieskaa
Maustesekoitus:
1 rkl katajanmarjoja
1 rkl tuoretta rosmariinia
½ rkl mustapippuria
1 rkl tuoretta timjamia
½ rkl maustepippuria
½ rkl cayennenpippuria
Puolukka-omenahilloke:
4 pientä omenaa (Paul käytti lajiketta Jaspi)
2 dl puolukoita
1 tl hienonnettua chiliä
3 rkl etikkaa
1 dl sokeria
½ dl vettä
Ruskista hienoksi silputtu sipuli ja kaada se sitten lautaselle. Kuumenna paistinpannu ja paista hirven jauheliha ja sika-nautajauheliha pienessä määrässä rapsiöljyä. Sekoita kaikki mausteet keskenään ja jauha hienoksi tehosekoittimessa tai morttelissa.
Lisää maustesekoitus ja sipuli lihan joukkoon. Lisää hieman vettä ja keitä kokoon. Mausta suolalla.
Leikkaa valkosipuli hienoksi silpuksi ja sekoita se kermaviilin, suolan ja pippurin kanssa. Leikkaa purjo pieniksi suikaleiksi.
Keitä sokerista ja vedestä kullankeltainen karamellimainen seos. Lisää kuutioitu omena ja ravistele kattilaa. Älä hämmennä seosta millään välineellä, muuten sokeri kiteytyy. Lisää puolukat, etikka ja chili. Keitä kunnes koostumus on samettimaista. Anna jäähtyä. Puolukka-omenahilloke sopii hyvin yhteen riistan ja sianlihan kanssa.
Paista sienet nopeasti kuumalla pannulla. Lisää lopuksi hieman hienoksi silputtua sipulia, voita ja suolaa. Tarjoile lämpimänä.
Täytä tortilla tai rieska kaikilla aineksilla.
aiheet
linkit
Tacoja sellaisina kuin me ne tunnemme syödään vain Meksikon ulkopuolella. Monessa perheessä niistä on tullut viikonlopun suosikkiruoka. Strömsön kokin mielestä perinteiset tacot kaipasivat vähän piristystä: hän halusi tehdä täytteestä hieman pohjoismaisemman ja kiinnostavamman.
Pidä mielessä, että hirvenliha on aika rasvatonta, joten älä paista sitä liian pitkään. Joukkoon kannattaa laittaa vähän sianlihaa, jotta lopputuloksesta tulisi mehevämpi.
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 0
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 0
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.