Meneekö ruokaa roskiin?

Olotilan toimituksen perheissäkin harmitellaan, jos ruokaa menee roskiin tai sitä pilaantuu jääkaapissa. Monesti aterioilta jää yli vähän perunaa tai kaurapuuroa, mutta niille ei keksi mitään käyttöä.

Kaipasimme hyviä vinkkejä, kuinka tehdä edullista ja helppoa kotiruokaa sekä hyötykäyttää ylijääneitä tähteitä. Aamu-tv:n Voita & Sokeria -ohjelman Anu Brask kehitteli pyynnöstämme reseptejä tavallisista jämäruoka-aineista. Ensimmäinen resepti on suklainen perunakakku ja muut reseptit löydät täältä.


Lisää aiheesta: 

HSY Helsingin seudun ympäristöpalvelut, jätehuollon julkaisut:
Rokka rikassa, tutkimus pääkaupunkiseudun lapsiperheiden ruokajätteestä

Ruokadyykkarit esittelevät hämmästyttäviä löytöjään mm. täällä:  Dyykkarit.net 

"Roskaruokareseptejä" Tamperelainen-lehdessä

Jos haluat jakaa hyviä reseptejä muiden kanssa, lähetä ne Olotilan sähköpostiin: olotila(a)yle.fi

 

kommentit

Kyllä se on niin, että nykynuoret tuijottavat kaikkia päiväyksiä niin tarkkaan, etteivät edes tiedä miltä vanha maito maistuu saatika monet muut elintarvikkeet. Sitä olen elänyt minäkin yli 50v.ilman mitään merkintöjä ja kummoisia lisäaineita ja yhä porskutellaan. Markkinamiesten LOISTAVA keksintö ja LÄPIAJO (EU) noi viimieset myyntipäivät.Eikun katse purkkiin ja ruoka veks jos vaan kyljessä sanotaan et viimeinen on!! OHO!!! Tulipa syntisen myrkyllistä siitä välittömästi - varokaa...ja eikun roskiin!!!

>Hanna Ma, 2011-10-17 14:10

Niin, tai miksi pitää tehdä ylimääräistä ruokaa. Miksi pitää keittää perunoita "riittävästi", eikö voisi vaikka tehdä pikkaisen liian vähän. Itse oon ainakin huomannu, että elän mainiosti vaikka vähän pienemmälläkin annoksella, kun arvoin menekin vähän alakanttiin....

>Johanna Ma, 2011-10-17 19:45

Ruokadyykkarit eivät esittele hämmästyttäviä löytöjään enää mm. täällä: Dyykkarit.net, vaan uudessa osoitteessa Dyykkarit.tk

>dyykkari La, 2013-01-12 17:17

lisää kommentti

linkit

Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnan (YTV) tekemästä tutkimuksesta käy ilmi, että suomalaiset lapsiperheet heittävät noin viidenneksen, useat jopa kolmanneksen ostamastaan ruuasta roskikseen. Jos tulokset yleistetään koko Suomeen, ruokajätettä syntyy noin 90 miljoonaa kiloa vuodessa. YTV:n mukaan suurin osa jätteeksi päätyvästä ruuasta olisi vielä syömäkelpoista. Yleisimmät syyt ruuan pois heittämiseen olivat tutkimuksen mukaan ruuan jääminen lautaselle, syötävää jäi ruuanlaitossa yli, ruoka ei maistunut, sitä oli säilytetty liian pitkään, ruoka haisi pahalle tai oli pudonnut lattialle (Lähde: Iltalehti 11.12.2009).

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä