Croque Madame -muffinit Rachel Khoon ohjeella

Croque Madame -muffinit. Kuva: Ulla Vuorela, Yle OlotilaCroque Madame -muffinit Rachel Khoon (BBC: Pieni keittiö Pariisissa) ohjeella ovat fiinejä tai yksinkertaisia, ihan kuten haluat. Ne sopivat erityisen hyvin sunnuntaiaamupalalle tai brunssille.

Croque Madame -muffinit

6 isoa paahtoleipäpalaa
sulatettua voita
6 (pienikokoista) kananmunaa
ripaus suolaa
juustoraastetta (Esim. Gruyere, Cheddar)

Lisäksi esimerkiksi jotain näistä

kinkkua
valkokastiketta
kirsikkatomaatteja
rapeaksi paistettua pekonia
herkkusieniä
yrttejä

Poista paahtoleivistä kuoret, kauli leivät ohuiksi. Voitele leivät molemmin puolin sulalla voilla ja asettele kupeiksi muffinien paistovuokaan.

Riko jokaiseen leipäkuppiin pieni kananmuna, lisää täytteitä ja mausteita (syöjän) maun mukaan. Rachel käyttäää valkokastiketta ja kinkkua. Kirsikkatomaatit tai basilika ja pippurikin riittävät. Toimituksen kaikki kolme leivontakertaa tehtiin menestyksellä ilman valkokastiketta.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista muffineja 180 asteessa 17 - 18 minuuttia tai muutama minuutti vähemmän, jolloin saat valuvia keltuaisia.

Vinkki: Jos kananmunat ovat isoja, voit käyttää osan valkuaisesta marenkeihin tai muuhun leivontaan; näin muffinikuppi ei tule liian täyteen.

Croque Madame -muffinit. Kuva: Ulla Vuorela, Yle OlotilaCroque Madame -muffinit. Kuva: Ulla Vuorela, Yle OlotilaCroque Madame -muffinit. Kuva: Ulla Vuorela, Yle OlotilaCroque Madame -muffinit. Kuva: Ulla Vuorela, Yle OlotilaCroque Madame -muffinit. Kuva: Ulla Vuorela, Yle OlotilaCroque Madame -muffinit. Kuva: Ulla Vuorela, Yle OlotilaCroque Madame -muffinit. Kuva: Ulla Vuorela, Yle Olotila

Rachel Khoon Pieni keittiö Pariisissa -sarjasta nähtiin Yle TV1:ssä kuusi osaa syksyllä 2013.

Unelmien sunnuntaiaamu - mistä se on tehty? 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä