Kahden ainesosan banaanipannarit

Kahden ainesosan banaanipannarit. Kuva: Siiri Huttunen, Yle Olotila

Tiesitkö, että banaanista ja kananmunasta syntyy ihan oikeita pannareita? Kuulostaa uskomattomalta, mutta totta se on. Näitä kohupannareita on paistettu ilmeisesti jo ikuisuuden, mutta omaan keittiöön ne ilmaantuivat parisen viikkoa sitten. Olen aika tumpelo, mitä ruuanlaittoon tulee, mutta vähän lahjattomampikin onnistuu banaanipannareissa. Ne todella maistuvat ihan pannareilta. Hyvää ja helppoa!

Mitä kahden ainesosan banaanipannareihin eli bannareihin sitten tulee?

2 kananmunaa
1 banaani

Survo banaanit tehosekoittimessa tai ihan vain haarukalla ja sekoita kananmunat joukkoon. Taikina on valmis. Paista pannarit voissa, mutta varo palamista. Banaanipannareiden olemus on pannareista tuttu, mutta maku on ehtaa banaania.

Bannareiden kanssa voi syödä melkein mitä vain, mistä itse tykkää. Itse herkuttelen bannarini mieluiten valmiin vaniljarahkan kanssa, mutta päälle voi laittaa vaikka kermavaahtoa ja hilloa. Myös luonnonjugurtti ja erilaiset marjat sopivat mainiosti.

Banaaneja. Kuva: homero chapa, stock.xchng

kommentit

Muistaakseni lapsena (72-75) teimme syksyisin aina omenapannareita. resepti oli jotakuinkin vastaava l. 2 egua vs. 1 omena. Omenien lajikkeesta ei ole mitään muistikuvaa, mutta ilmeisen jauhoisia omenia ovat olleet ja kun tapahtumapaikkanakin oli Säkylä, niin "Huvitus" saattaisi olla se oikea. Mmmms...

>PasTori Ke, 2013-04-24 12:13

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä