Päivän puuro: Marjaisa vispipuuro
Vispipuuro tehdään perinteisesti puolukoista, mutta Olotilan marjaisaan vispipuuroon vispataan mannapuuron kaveriksi vadelmia, punaherukoita, mansikoita ja mustikoita. Löytää sinne tiensä myös muutama puolukkakin kirpeyttä tuomaan. Kokonaiset marjat antavat puuron mukavasti suutuntumaa.
Vispipuuro on helppotekoinen ja monikäyttöinen puuro. Se sopii aamupalaksi maidon kera, välipalaksi siltään tai jälkiruuaksi kera kermavaahtokuorrutuksen.
Marjaisan vispipuuron resepti:
5 dl vettä
3 dl marjoja (vadelmia, mustikoita, viinimarjoja, puolukoita)
1 – 1,5 dl mannasuurimoita
¾ dl sokeria
1-2 tl vanilijasokeria
ripaus suolaa
loraus maitoa
Kiehauta vesi ja marjat. Lisää sokerit, suola ja mannasuurimot. Keitä noin 5 minuuttia kunnes puuro on kypsää. Muista sekoittaa puuroa huolellisesti, jotta se ei kokkaroidu tai pala pohjaan. Lorauta lopuksi hieman maitoa sekaan oman maun mukaan ja sekoita. Jäähdytä puuro kunnolla. Vain hyvin jäähtynyt puuro vispautuu kuohkeaksi. Vispaa puuroa 3 - 5 minuuttia yleiskoneella tai käsivatkaimella. Nauti vispipuuro maidon, sokerin tai vaikka kermavaahdon kera.
Puoli seitsemän viettää ruokaviikkoa. Tänään 24.10. Akseli Herlevi valmistaa lammasherkkua Lemin särää.
Olotilan päivän puurot:
aiheet
linkit
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 219
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 15
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.