Resepti: Hevosenfilee klassisella pippurikastikkeella

Hevosenfilee klassisella pippurikastikkeella. Kuva: Fran Gambín, stock.xchng

Hevosta herkkusuun tapaan

180g hevosen ulkofileetä

Pikamarinadi lihalle:

3 - 4 valkosipulinkynttä murskattuna
½ dl extravirgin-oliiviöljyä
1 rkl suolaa
1 rkl mustapippuria
1 tl jauhettua juustokuminaa

Nosta lihat huoneen lämpöön noin tunti ennen paistoa. Tee aluksi marinadi ja laita lihat maustumaan.

Varaa hevosenfileetä varten keraaminen tai savinen pata, jossa on kansi. Laita se tässä välissä uuniin tyhjillään keräämään lämpöä itseensä.

Laita paistinpannu levylle kuumenemaan. Kun se hohkaa käteen lämmintä, on aika lisätä mukaan ruokalusikallinen voita ja ruokalusikallinen rypsiöljyä.

Tämän jälkeen voit laittaa fileen pannulle ja minuutin päästä pienentää levyn tehoa parilla asteella. Jätä liha mieluummin mediumiksi, jotta lopputulos olisi murea.

Anna paistua noin kolme minuuttia per puoli, älä kääntele, painele tai heiluttele lihaa sen kypsyessä, jottei lopputulos ole sitkas.

Kun olet paistanut molemmat puolet, ota lämmin pata uunista ulos ja laita liha vetäytymään sinne rauhassa ja keräämään vielä muutama aste lämpöä. Lihat voi kääriä myös folioon, jos keittiöstä ei löydy sopivaa pataa.

Klassinen pippurikastike

2 dl kuohukermaa
3 rkl vasikkafondia
1 tl suolaa
1 rkl mustapippurirouhetta

Tee kastike samalla pannulla, jolla paistoit lihan. Näin kastikkeeseen saadaan lisää makua. Lisää pannnulle kuohukerma, vasikkafondi ja keitä kasaan hetki. Lisää suola ja pippuri, tarkista maku ja lopuksi suurusta hieman vaalealla maizenalla.

Ohje: Sasha Löytty

kommentit

Mistä saisin hyvää hevosenlohaa? Stokkallakin on vain savustettua leikettä.

>Pertti Y To, 2012-10-04 21:44

Kannattaa pyytää hevosenlihaa ruokakauppojen palvelutiskeiltä: paras tapa saada lihaa on lie pyytää myyjää tilaamaan. Kauppahalliyrittäjät ovat tunnetusti myös erittäin palvelualttiita. t Ulla

>ullav Pe, 2012-10-05 08:05

Wotkins:in myymälä, Vanha talvitie 8, Helsinki.

>Elias Su, 2012-11-04 14:41

Kauppahallit ja niiden lihatiskit on yleensä hyviä, kannattaa tosiaan tilailla etukäteen niin saa varmasti sen mitä tarvitsee.

-Sasha

>Sasha Ke, 2012-11-28 16:40

Törmäsin tänään lähikaupassa pieneen lappuun "hevosenfilettä". Kun kysyin siitä, kerrottiin että sitä saisi lauantaina. Katsotaan nyt tärppääkö että saisin pienen palan vai ostaako joku koko fileen. Voisin kuvitella, että se tulee Wotkinsilta josta samainen lähikauppa tilaa paljon muutakin. En tiedä koskaan aiemmin syöneeni hevosenlihaa - paitsi meetvurstissa tietysti.

>kokeileva kotikokki To, 2013-01-31 19:35

lisää kommentti

Mikä Voita & Sokeria?

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. Reseptit löydät Olotilasta. Syksyn 2012 kokkeina sopassa Sasha Löytty ja Santeri Hämäläinen.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä