Resepti: Raakasuklaata x 2 ja pakuriteetä

Resepti: Raakasuklaakonvehti. Kuva: Aamu-tv, Yle

Voita & Sokeria -jaksossa Santeri herkuttelee sanan varsinaisessa merkityksessä. Raakasuklaan valmistukseen tarvittavat ainekset löytyvät luontaistuotekaupoista. Raakasuklaan perimmäinen idea on siinä, ettei raaka-aineita missään vaiheessa kuumenneta yli 42 asteen. Tällöin vitamiinit ja hivenaineet säilyvät.

Raakasuklaata x 2 ja pakuriteetä


Suklaapohja

200 g kaakaovoita
1 rkl kylmäpuristettua luomukookosöljyä
3 rkl hunajaa
1 tl vaniljaa
1 ½ dl raakakaakaojauhetta

Karpalosuklaa

25 g kuivattuja karpaloita

Chilisuklaa

1 tl chilihiutaleita

Pakuritee

1 litra vettä
1 tl kuivattua ja jauhettua pakurikääpää
½ tl luomulakritsanjuurta
2 cm pala inkivääriä
(kotimaista luomuhunajaa)

Sulata vesihauteessa kulhossa raastettu kaakaovoi, kookosöljy sekä hunaja. Kaada siivilän läpi joukkoon kaakaojauhe sekä vanilja. Sekoita huolellisesti. Jaa suklaamassa kahteen kulhoon.

Lisää toiseen kulhoon chilihiutaleet, sekoita huolella ja kaada massa mieleisiisi muotteihin.

Hienonna kuivatut karpalot ja ripottele muottien pohjalle hieman karpalomurua. Kaada toinen massa karpalomurun joukkoon. Nosta molemmat muotit pakastimeen noin puoleksi tunniksi.

Keittele suklaan jähmettymistä odotellessasi pakuriteetä. Kaada kattilaan yksi litra vettä ja lisää joukkoon pakurijauhe, lakritsanjuuri sekä kuorittu ja viipaloitu inkivääri. Anna porista keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Siivilöi valmis pakuritee ja mausta halutessasi kotimaisella luomuhunajalla.

Nautiskele suklaata pakuriteen kera korostetun rauhallisesti ja keskity nauttimaan joka suupalasta ja kulauksesta koko olemuksellasi.

Ohje: Santeri Hämäläinen

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä