Siikatartar on juhlava herkku

Siikatartar. Kuva: Yle Aamu-tv, Voita & Sokeria

Voita & Sokeria -sarjassa Santeri valmistaa kevyen ja tyylikkään mutta älyttömän herkullisen alkupalan. Siian perkeistä voi lisäksi keittää kalaliemen. Annos kootaan lautaselle rengasmuotin avulla ja koristellaan kapriksilla ja tillillä.

Siikatartar (neljälle)

1 iso tai kaksi pientä tuoretta siikafileetä (n. 300 g)
½ kypsä päärynä
1 tl täysruokosokeria
2 rkl tilliä
½ punasipulia
1 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
½ tl cayennepippuria
himalajansuolaa ja pippuria

Koristeluun

8 isoa kaprista
tuoretta tilliä

Hanki tartaria varten mieluiten mahdollisimman tuore, kokonainen siika, jonka fileoit itse. Fileoi siika ja nypi siitä ruodot pois. Perkeitä ei kannata heittää pois, vaan keitellä niistä kalalientä. Hienonna siika veitsellä pieneksi kuutioksi. Kuori päärynä ja kuutioi puolikas hedelmämalto pieneksi kuutioksi. Hienonna punasipuli ja tilli.

Yhdistä hienonnetut ainekset kulhossa ja lisää perään sitruunan mehu, öljy ja mausteet. Anna tekeytyä jääkaapissa noin puolisen tuntia. Kokoa annos rengasmuotin avulla keskelle lautasta. Viimeistele muutamalla isolla kapriksella ja tillin oksalla. Nauti heti!

Annoksen seuraksi on syytä valita reilusti hapokas valkoviini, jossa saa olla myös pikkuisen jäännössokeria. Esimerkiksi moni Riesling toimii annoksen kanssa loistavasti. Myös useimmat kuohuviinit istuvat annoksen seuraksi mukisematta.

Reseptit valmistetaan lauantaiaamuisin Aamu-tv:ssä, YLE TV1, jälkeenpäin Areenassa.

Ohje: Santeri Hämäläinen

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä