Strömsö: Pohjoismainen sashimi
Kalan kera tarjotaan useimmiten soijakastiketta, wasabia ja säilöttyä inkivääriä. Tässä ohjeessa ne vaihdetaan pohjoismaisiin vastineisiin. Paul käyttää omatekoista soijaa, piparjuurta wasabin sijaan ja säilöttyä kurkkua inkiväärin sijaan.
Sashimia 4 hengelle
Pakastettu lohi ja pakastettu graavisiika
500 g tuoretta lohifileetä
500 g siikafileetä
2 tl suolaa
10 murskattua katajanmarjaa
Poista lohifileestä ruodot ja leikkaa siitä rasva. Graavaa siika. Laita kalat pakastimeen. Pidä kaloja pakastimessa ainakin kahden vuorokauden ajan. Ota ne sitten pakastimesta. Leikkaa niistä noin 5 mm paksuja viipaleita, kun ne ovat vielä kohmeisia.
Säilötty kurkku, omena ja lohen mäti (pienet rullat)
½ kurkku
½ dl etikkaa
1 dl sokeria
1½ dl vettä
1 salottisipuli
2 omenaa
persiljaa
1 purkki lohen mätiä
Kuori kurkku ja halkaise se kahtia pituussuunnassa. Leikkaa siitä ohuita viipaleita juustohöylällä tai vihannesleikkurilla. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi. Lisää joukkoon kurkkuviipaleet ja anna vetäytyä tunnin ajan. Siivilöi viipaleet nesteestä. Silppua salottisipuli ja persilja ja leikkaa omenat pieniksi paloiksi. Sekoita ne keskenään. Lusikoi seosta kurkkuviipaleille ja rullaa ne rulliksi. Nosta rullien päälle koristeeksi lohen mätiä.
Parsankaalin varret paahdettujen parsakaalin kukintojen kera
1 parsakaali
kylmäpuristettua auringonkukkaöljyä
suolaa
Leikkaa parsakaalista kukinnot ja murenna ne pienemmiksi paloiksi. Leikkaa varresta ohuita viipaleita ja laita ne jääkylmään veteen. Kuumenna paistinpannu ja paista kukinnot nopeasti auringonkukkaöljyssä ja suolassa. Ota varret vedestä ja valuta ne. Ripottele parsakaalin kukinnot niiden päälle.
Sienisoija
1 kg herkkusieniä
1 kg siitakesieniä
1 rkl suolaa
1 l vettä
Murenna herkkusienet ja leikkaa siitakkeet ohuiksi viipaleiksi. Mausta ne suolalla ja anna niiden vetäytyä hetki. Kaada niiden päälle hieman vettä. Paista sieniä uunissa 70 asteessa yön yli. Ota ne uunista ja siivilöi neste. Laimenna soija sopivan vahvuiseksi.
Lisäksi hienoksi raastettua piparjuurta
Jäädytetyt lautaset
Vuoraa noin 30–40 cm pitkä suorakulmainen vuoka muovikelmulla. Kaada siihen vettä ja aseta sen pohjalle esimerkiksi metsän kasveja. Laita vuoka pakastimeen yöksi. Ota jääpala pois vuoasta ja tarjoile kala, vihannesrullat, vähän hienoksi raastettua piparjuurta ja soija jäiseltä lautaselta.
Suomennos: Jenna Yli-Knuuttila
aiheet
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 219
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 15
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.