Strömsön punajuurikakkua kera makean vuohenjuustokreemin ja pistaasipähkinöiden
Maustekakkumaisesti kanelilla ryyditetty punajuurikakku on hauska muunnelma amerikkalaisesta porkkanakakusta. Strömsön Paul tekee siitä myös hieman kevyemmän version käyttämällä voin sijaan neutraalin makuista öljyä. Ihanista keitetyistä keltajuurista ei vain voi saada tarpeekseen!
Punajuurikakku makean vuohenjuustokreemin ja pistaasipähkinöiden kera, 10 annosta
Valmistusaika: 90 minuuttia ("aktiivinen" 30 min., "passiivinen" 60 min.)
2 munaa
3 dl sokeria
1 ¼ dl auringonkukkaöljyä
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 rkl jauhettua kanelia
250 g tuoreita punajuuria
6 rkl tuorejuustoa
2 rkl vuohenjuustoa
3 rkl tomusokeria
3 rkl kermaa vaahdotettuna
½ dl sokeria
3 rkl pistaasipähkinöitä
2 keltajuurta
2 raitajuurta
1 dl hunajaa
1 sitruuna
Vaahdota munat ja sokeri ja lisää öljy. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaneli. Sekoita joukkoon kuoritut ja raastetut punajuuret. Voitele ja jauhota pitkulainen vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä. Leikkaa kuori pois ja halkaise kakku vaakasuunnassa.
Sekoita tuorejuusto, vuohenjuusto ja tomusokeri tasaiseksi kreemiksi ja lisää joukkoon kermavaahto. Kuumenna ½ desilitraa sokeria ja 2 ruokalusikallista vettä kiehuvaksi kattilassa. Anna sokerin sitten karamellisoitua paistinpannulla. Älä sekoita, muuten sokeri kiteytyy uudelleen ja muuttuu kovaksi ja valkoiseksi. Lisää sitten joukkoon pistaasipähkinät ja ravistele. Kumoa seos leivinpaperille. Kun pistaasipähkinäseos on vielä kuumaa, vedä pähkinät paperin reunoille kumihanskat kädessä niin, että syntyy pitkiä sokeririhmoja.
Kuumenna keltajuuret, hunaja sekä sitruunan kuori ja mehu kattilassa kiehuvaksi ja anna hautua, kunnes hunaja tarttuu keltajuuriin, noin 10 minuuttia. Anna keltajuurten jäähtyä liemessä. Leikkaa keltajuurista viipaleita ja lohkoja. Täytä punajuurikakku vuohenjuustokreemillä ja keltajuuriviipaleilla. Koristele se vuohenjuustokreemillä, keltajuurilohkoilla, ohueksi viipaloiduilla tuoreilla raitajuurilla ja pistaasikrokantilla.
Punajuurikakkua valmistetaan Strömsössä alkaen kohdasta 10:24.
Reseptin suomennos: Jenna Yli-Knuuttila
aiheet
linkit
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 219
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 15
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.