Suolaisessa sipulipiirakassa maistuu pähkinä

Suolaisessa sipulipiirakassa maistuu pähkinä. Kuva: Ulla Vuorela

Pähkinät ovat terveellinen välipala, mutta ne sopivat myös loistavasti erilaisiin ruokiin. Suolainen sipuli-pähkinäpiirakka saa makua jauhetuista saksanpähkinöistä.

Sipuli-pähkinäpiirakka

Pohja:

170 g voita (huoneenlämpöisenä)
1 kananmuna
150 g vehnäjauhoja
100 g saksanpähkinöitä jauhettuna

Sekoita voihin muna sekä ripaus suolaa. Lisää joukkoon jauhot ja saksanpähkinäjauhe. Sekoita hyvin tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin ainakin tunniksi.

Kauli taikina ja vuoraa sillä 25 cm:n piirakkavuoka. Laita vuorattu piirakkavuoka vielä tunniksi jääkaappiin. Paista pohjaa yksinään n.15 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Anna jäähtyä vähintään 10 minuuttia. Jos pohjaan syntyy paistamisen aikana reikiä tai se valahtaa reunoilta, korjaa vauriot ylijääneellä taikinalla.

Täyte:

3 kananmunaa
3 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
iso pala purjoa
1 kuorittu punasipuli
25 g raastettua cheddarjuustoa (tai maun mukaan)
hienonnettua persiljaa
ripaus muskottia
suolaa ja mustapippuria

Leikkaa punasipuli puoliksi ja puolikkaat viipaleiksi, puolirenkaiksi. Leikkaa pestystä purjosta myös puolirengasta. Freesaa sipuli ja purjo tilkassa oliiviöljyä, jotta maut tulevat esiin ja sipulit pehmenevät.

Sekoita maito ja kerma. Vatkaa munat maitoon, jotta rakenne menee munasta rikki. Mausta suolalla, pippurilla ja jauhetulla muskottipähkinällä.

Levitä hiukan jäähtynyt sipuliseos esipaistetun piirakkapohjan päälle. Ripottele myös hienonnettu persilja. Kaada muna-kerma-maito täytteen päälle, jätä vähän reunoista vajaaksi. Ripottele juustoraaste päälle.

Paista 180-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Piirakka on valmis, kun täyte on hyytynyt ja saanut kauniisti väriä.

Ohje: Sami RantanenSuolaisessa sipulipiirakassa maistuu pähkinä. Kuva: Ulla Vuorela

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä