Mansikka-minttusuklaaraakakakku
Pure. at Latte Gourmand -raakaruokakahvilan reseptillä valmistuu nautinnollinen herkku. Raakakakku on laktoositon, gluteeniton ja halutessasi vegaaninen.
Tytin mansikka-minttusuklaaraakakakku
Pohja:
3 dl kivettömiä taateleita
3 dl pähkinöitä: valintasi mukaan, esimerkiksi cashew-tai saksanpähkinöitä
3 dl mantelijauhoa
1 dl kookosöljyä
ripaus himalajan kristallisuolaa
Minttusuklaatäyte:
4 dl cashew-kermaa (n. 3 dl cashewpähkinöitä ja vettä)
2 dl kookospalmusokeria, erittäin hienoksi jauhettuna
1 dl raakakaakaovoita
6 rkl raakakaakaojauhetta
Reilunkaupan piparminttuöljyä 1-3 tl oman maun mukaan
Mansikkatäyte:
4 dl mansikoita, kotimaisia tuoreita tai pakastettuna
3 dl cashewpähkinöitä
½ sitruunan mehu
1 dl raakakaakaovoita
3 rkl hunajaa tai vegaanisena 3-4 rkl kookospalmusokeria
Laita taatelit ja 1/2 dl kookosöljyä kulhoon ja survo sauvasekoittimella. Hienonna pähkinät (veitsellä, monitoimikonella tai blenderissä). Sekoita keskenään taatelit, hienonnetut pähkinät, mantelijauho ja suola. Lisää vielä loput öljystä ja sekoita. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, levitä tasaisesti ja painele kädellä taikina vuoan pohjalle. Laita hetkeksi pakastimeen tai jääkaappiin hyytymään.
Cashew-kerma: laita noin kolme desiä cashewpähkinöitä blenderiin ja vettä niin, että pähkinät juuri peittyvät. Lisää ruokalusikallinen kookospalmusokeria ja hyppysellinen suolaa. Sekoita mahdollisimman tasaiseksi. Lisää valmiiseen cashew-kermaan raakakaakaojauhe, sulatettu raakakaakaovoi, kookospalmusokeri ja minttuöljyä. Säätele mintun voimakkuus oman makusi mukaan. Sekoita monitoimikoneessa tasaiseksi. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja laita pakastimeen hyytymään. Seos on hyytynyt tarpeeksi, kun massa ei enää liiku vuoassa ja kestää kantaa mansikkatäytteen päällään.
Sekoita monitoimikoneessa mansikat, pähkinät, sitruunan mehu ja hunaja tai sokeri. Lisää sulatettu kaakaovoi ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja haluamasi makeus. Suklaatäyte on melko makea, joten mansikkatäytteestä kannattaa jättää raikas. Kaada mansikkatäyte minttusuklaatäytteen päälle vuokaan ja laita hyytymään tuorekelmulla peitettynä mieluusti yön yli jääkaappiin.
Kakku on valmis, kun täytteet ovat hyytyneet hyvin ja kerrokset näkyvät kiinteinä ja selkeinä. Jos kakku tuntuu liian pehmeältä, hyydytä sitä pakastimessa vielä hetki.
Koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja mintulla.
Resepti: Tytti Lairolahti / Pure. @ Latte Gourmand
Raakaruokakahvilassa nautiskellaan herkuista terveellisesti
aiheet
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 219
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 15
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.