Raakaruokakahvilassa nautiskellaan herkuista terveellisesti

Raakaruokakahvila Turussa. Kuva: Siiri Huttunen, Yle Olotila- Raakaruoka ja superfood selvästi kiinnostavat ihmisiä, miettii Tytti Lairolahti perustamastaan raakaruokakahvilasta Turussa. Tytti vannoo raakaravinnon nimeen ja Pure. at Latte Gourmand on avaamisensa jälkeen menestynyt lähes ilmiömäisesti.

Puren raakasuklaat ja -kakut, smoothiet ja salaattilounas vetävät herkuttelijoita puoleensa. Riittää, että kuva päivän kakusta julkaistaan Facebookissa ja kakku katoaa varmasti parempiin suihin.

- Siitä päivästä, kun ovet aukesivat on ollut ruuhkaa. Tänne on myös tullut sellaisia asiakkaita, joita toivoin eli avoimia, iloisia ja itsekin innostuneita raakaravintojutusta.

Turkuun on saapunut Helsingistä asti asiakkaita ihmettelemään raakaruokakahvilaa. Sellaista kun ei Helsingissä vielä ole.Raakaruokakahvila Turussa. Kuva: Siiri Huttunen, Yle Olotila

Kahvilayrittäjäksi yllättäen

Tytti ei koskaan haaveillut omasta kahvilasta. Hän jopa vastusti ajatusta, koska kahvinmyynti ei ole kannattavaa. Kun tilaisuus oman kahvilan perustamisesta kuitenkin yllättäen tarjoutui, ei Tytti epäröinyt hetkeäkään.

- Ulkopuolelta tuli kyseenalaistusta, että miten uskallan. Mutta en ole miettinyt sitä niin. Tämä oli tähän kohtaan juuri oikea ratkaisu.

Pure. at Latte Gourmandin nimi kielii kahvilan erikoisesta taustatarinasta. Puren paikalla oli Latte Gourmand -niminen kahvila, joka oli suositun Latte Cafen sisarkahvila. Latte Gourmand oli kuitenkin kiireiden vuoksi lähes aina kiinni, joten Tytti vuokrasi tilan tuoleineen päivineen ja perusti oman yrityksensä Puren. Tytti halusi pitää vanhan kahvilan nimen ja logon, koska ne ovat ennestään tuttuja turkulaisille.

- Pure on ikään kuin hosted by Latte Gourmand. Myyn Latte Cafen omia kahveja ja papuja, mutta muuten toimin täällä täysin itsenäisesti. Raakaruoka oli minulle alusta asti itsestään selvä konsepti.Raakaruokakahvila Turussa. Kuva: Siiri Huttunen, Yle Olotila

Urheileville äijille kanaa

Suuri osa Puren asiakkaista tulee Crossfit- ja urheilupiireistä. Myös viereisen poliisilaitoksen työntekijät käyvät mielellään salaattilounaalla.

- Salaatin kanssa joudun vielä tarjoamaan kanaa, koska urheilevat äijät sitä vaativat. Liiallinen hifistely saattaisi karsia niitä asiakkaita. Käännytystyö on kuitenkin kova, olen kaupannut esimerkiksi herneproteiinipullia, Tytti nauraa.

Raakaravinto on nyt trendikästä. Mitä jos villitys laantuu?

- Toivottavasti raakaravinto on tullut jäädäkseen. Voisi tulla lisääkin raakaruokapaikkoja, jotka kuuluvat katukuvaan siinä missä pullapuoditkin.

Tee itse: Tytin mansikka-minttusuklaaraakakakku

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä