Voita ja Sokeria -resepti: Sarianne Reinikkalan vuohenjuustojäätelö ja kakkutikut
Voita & Sokeria -sarjassa käytetään tällä kertaa surutta voita ja sokeria! Yrittäjä Sarianne Reinikkala tekee makoisaa jälkkäriä, vuohenjuustojäätelöä. Sarianne pääsi maistamaan vuohenjuustojäätelöä Singaporessa ja koska Suomesta ei tätä herkkua löytynyt, hän kehitteli oman reseptinsä.
Jäätelön kaveriksi Sarianne valmistaa kakkutikkareita.
Sariannen vuohenjuustojäätelö ja kakkutikut
Sariannen vuohenjuustojäätelö
4 dl kermaa
200 g hunaja chevre -juustoa
1/2 dl vaalea siirappia
1 dl sokeria
2 rkl hunajaa
4 keltuaista
1 dl maitoa
1. Vaahdota kerma hyväksi vaahdoksi.
2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
3. Yhdistä kermavaahto varovaisesti keltuaisvaahtoon. Sekoita maito, hunaja-vuohenjuusto, siirappi ja hunaja keskenään (vatkaimella) ja lisää edelliseen. (Voit myös käyttää tavallista pehmeää vuohenjuustoa ja laittaa 8 rkl hunajaa.)
4. Jäähdytä jäätelöaines jääkaappikylmäksi.
5. Valmista jäätelö jäätelökoneen ohjeen mukaan.
6. Laita valmis jäätelö muoviastiassa pakkaseen ja anna oll pari tuntia.
Siirrä pitkään pakkasessa ollut jäätelö hetkeksi jääkaappiin, että se ehtii hieman pehmetä. Tarjoa vuohenjuustojäätelö esimerkiksi omenapiirakan kera
PH7-kakkutikut
1) Tee peruskakkupohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl venhnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi (valkoiseksi) vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe siivilän läpi käännellen joukkoon. Vuoraa kakkuvuoka (n. 2 l) korppujauhoilla ja paista uunissa 175 asteessa noin 35-45 min.
2) Valmista voikreemi
50 g voita
1 dl tomusokeria
1 keltuainen
Vatkaa voi ja tomusokeri (yleiskoneessa). Lisää munan keltuaiset ja vatkaa kuohkeaksi.
3) Hienonna kuivatut karpalot
4) Tee perusmassa lisäämällä seuraavat ainekset voikreemiin
300 g kakkupohjaa
100 g omenahilloa (melko kiinteää)
100 g voikreemiä
80 g kuivattuja karpaloita
30 ml likööriä (esim. sitruunalikööri)
5) Yhdistä aineet ja lisää nestettä pikku hiljaa. Rakenteen pitää olla marsipaanimainen eli muovailtavissa. Lisää tarvittaessa kakkupohjaa.
6) Muovaa massa yhdeksi 5 - 6 sentin tangoksi, leikkaa n. 1 cm levyisiksi paloiksi ja pyörittele ne palloiksi.
7) Laita pallot pariksi tunniksi jääkaappiin kovettumaan. Lisää kakkupalloon tikku.
Tarjoiluehdotuksia:
- Tarjoa jäätelön ja kinuskikastikkeen kera.
- Suklaakuorrutus: Kasta kakkutikkarit vesihauteessa sulatettuun suklaaseen, pane hetkeksi pakkaseen. Tai kuorruta kakkutikut suklaalla, koristele ja laita jääkaappiin kovettumaan. Tikut saat pidettyä pystyasennossa esim. sokerilla täytetyssä kupissa.
- Voit laittaa kuorrutetut kakut myös pieniin konvehtivuokiin.
Reseptin mukaan kokataan Ylen Aamu-tv:ssä TV1:ssä lauantaina 16.11. klo 9 jälkeen.
aiheet
Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin.
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 219
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 15
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.