Voita ja Sokeria -resepti: Sarianne Reinikkalan vuohenjuustojäätelö ja kakkutikut

Voita ja Sokeria -resepti: Sarianne Reinikkalan vuohenjuustojäätelö ja kakkutiku

Voita & Sokeria -sarjassa käytetään tällä kertaa surutta voita ja sokeria! Yrittäjä Sarianne Reinikkala tekee makoisaa jälkkäriä, vuohenjuustojäätelöä. Sarianne pääsi maistamaan vuohenjuustojäätelöä Singaporessa ja koska Suomesta ei tätä herkkua löytynyt, hän kehitteli oman reseptinsä.

Jäätelön kaveriksi Sarianne valmistaa kakkutikkareita.

Sariannen vuohenjuustojäätelö ja kakkutikut


Sariannen vuohenjuustojäätelö

4 dl kermaa
200 g hunaja chevre -juustoa
1/2 dl vaalea siirappia
1 dl sokeria
2 rkl hunajaa
4 keltuaista
1 dl maitoa

1. Vaahdota kerma hyväksi vaahdoksi.
2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
3. Yhdistä kermavaahto varovaisesti keltuaisvaahtoon. Sekoita maito, hunaja-vuohenjuusto, siirappi ja hunaja keskenään (vatkaimella) ja lisää edelliseen. (Voit myös käyttää tavallista pehmeää vuohenjuustoa ja laittaa 8 rkl hunajaa.)
4. Jäähdytä jäätelöaines jääkaappikylmäksi.
5. Valmista jäätelö jäätelökoneen ohjeen mukaan.
6. Laita valmis jäätelö muoviastiassa pakkaseen ja anna oll pari tuntia.

Siirrä pitkään pakkasessa ollut jäätelö hetkeksi jääkaappiin, että se ehtii hieman pehmetä. Tarjoa vuohenjuustojäätelö esimerkiksi omenapiirakan kera

Sariannen vuohenjuustojäätelö ja kakkutikut. Voita & Sokeria, Aamu-tv.

PH7-kakkutikut

1) Tee peruskakkupohja

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl venhnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi (valkoiseksi) vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe siivilän läpi käännellen joukkoon. Vuoraa kakkuvuoka (n. 2 l) korppujauhoilla ja paista uunissa 175 asteessa noin 35-45 min.

2) Valmista voikreemi

50 g voita
1 dl tomusokeria
1 keltuainen
Vatkaa voi ja tomusokeri (yleiskoneessa). Lisää munan keltuaiset ja vatkaa kuohkeaksi.

3) Hienonna kuivatut karpalot

4) Tee perusmassa lisäämällä seuraavat ainekset voikreemiin

300 g kakkupohjaa
100 g omenahilloa (melko kiinteää)
100 g voikreemiä
80 g kuivattuja karpaloita
30 ml likööriä (esim. sitruunalikööri)

5) Yhdistä aineet ja lisää nestettä pikku hiljaa. Rakenteen pitää olla marsipaanimainen eli muovailtavissa. Lisää tarvittaessa kakkupohjaa.

6) Muovaa massa yhdeksi 5 - 6 sentin tangoksi, leikkaa n. 1 cm levyisiksi paloiksi ja pyörittele ne palloiksi.

7) Laita pallot pariksi tunniksi jääkaappiin kovettumaan. Lisää kakkupalloon tikku.

Tarjoiluehdotuksia:

  • Tarjoa jäätelön ja kinuskikastikkeen kera.
  • Suklaakuorrutus: Kasta kakkutikkarit vesihauteessa sulatettuun suklaaseen, pane hetkeksi pakkaseen. Tai kuorruta kakkutikut suklaalla, koristele ja laita jääkaappiin kovettumaan. Tikut saat pidettyä pystyasennossa esim. sokerilla täytetyssä kupissa.
  • Voit laittaa kuorrutetut kakut myös pieniin konvehtivuokiin.

 Reseptin mukaan kokataan Ylen Aamu-tv:ssä TV1:ssä lauantaina 16.11. klo 9 jälkeen. 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä