Toscakakkua, mantelimaitoa ja marinoitua persikkaa

Voita ja Sokeria -resepti: Toscakakkua, mantelimaitoa ja marinoitua persikkaa.

Tällä kertaa Voita & Sokeria -keittiössä valmistetaan hieman modernimpi versio toscakakusta. Perinteisesti toscakakku on kuiva - tällä reseptillä valmistuva versio on mehevämpi. Persikka sopii hyvin mantelin makupariksi.

Toscakakkua, mantelimaitoa ja marinoitua persikkaa

Toscakakku

500 g mantelimassaa
250 g pehmeää voita
25 g sokeria
50 g vehnäjauhoja
5 kpl kananmunia
ripaus suolaa

Vatkaa yleiskoneessa mantelimassa, voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan massaan, sekoittaen joka välissä. Lisää lopuksi jauhot. Paista vuoassa 200 asteessa noin 20 - 30 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä kosteaksi sisältä.

Kinuski

200 g sokeria
300 g kermaa
ripaus suolaa
nokare voita

paahdettuja mantelilastuja

Paahda sokeria kattilassa kunnes väri alkaa tummua kullanruskeaksi. Lisää lämmin kerma sokerin joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna keittyä kokoon kunnes kinuskin koostumus on paksuuntunut hieman. Viimeistele kinuski vatkaamalla nokare voita joukkoon. Mausta ripauksella suolaa.

Levitä kakkupohjan päälle ja lisää paahdettuja mantelilastuja.

Mantelimaito

100 g paahdettuja mantelilastuja
500 g täysmaitoa
50 g ruokosokeria

Paahda mantelilastuja 200 asteessa uunissa noin 7 - 10 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita. Kiehauta maito ja ruokosokeri kattilassa. Lisää paahdetut mantelilastut joukkoon. Anna maidon maustua n. 30 minuuttia ja siivilöi sen jälkeen mantelilastutu pois.

Annosta kootessa poraa sauvasekoittimen avulla maidosta vaahtoa ja annostele lautasille.

Marinoidut persikat

4 kpl persikoita
100 g vettä
100 g ruokosokeria
puolikkaan sitruunan mehu

Poista persikoista kivet ja leikkaa lohkoiksi. Kiehauta vesi, ruokosokeri ja sitruunan mehu. Kaada persikoiden päälle ja anna marinoitua.

Resepti: Hanna Leinonen

Ruokaa valmistetaan Aamu-tv:n Voita & Sokeria -ohjelmassa lauantaisin yhdeksän jälkeen.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä