Kommentit
Ei kommentteja.
Peruna on jämäkäyttöön oivallinen, moneen muokkautuva kaveri. Variaatiota löytyy perinteisistä pyttiksistä, omeletintäytteistä ja salaateista aina luovempiinkin ratkaisuihin. Keitetty peruna säilyy mainiosti jääkaapissa pari kolme päivää.
Tässä yksi riperuokavaihtoehto tutusta, edullisesta perunasta: kakku on makea herkku vaikkapa pyhien kahvipöytään.
Perunainen suklaakakku
keitettyä perunaa, 2 isoa perunaa / n. 200g / 3 dl raastettuna
200 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl siirappia
3,5 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
5 rkl kaakaojauhetta
Huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri vatkataan kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Tämä onnistuu helpoiten sähkövatkaimella. Lisää munat vaahtoon yksitellen. Sekoita, kunnes saat seoksesta ilmavan kreemin.
Kuoritut kylmät perunat raastetaan hellävaroen pienimmällä raastimenterällä. Lisää käsin sekoittaen taikinamassaan raastettu peruna ja siirappi.
Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne taikaan kahdessa erässä ja sekoita nostelemalla tasaiseksi massaksi. Älä kuitenkaan sekoita taikinaa liian rajusti, jottei vaivalla vispattu kuohkeus katoa.
Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halkaisija noin 23 cm). Itse käytin irtopohjavuokaa. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia (uunin tehosta riippuen).
Tarkista kakun kypsyys esim. cocktailtikulla: Pistä tikku kakkuun. Jos sen pintaan ei jää taikinaa, on kakku valmis. Koristele jäähtynyt kakku ripottelemalla pinnalle tomusokeria.
Tämä suklaakakku säilyy hyvin kelmutettuna useampia päiviä jääkaapissa. Kakun voi myös pakastaa.
Anu Brask on kokki ja toimittaja-juontaja (ex YLE TV1 Kirppis), joka kokkaa myös Aamu-tv:n Voita & Sokeria -ohjelmassa.
Lue lisää:
Miksi suomalaiset heittävät ruokaa niin paljon roskiin?
Klikkaa kuvagalleriaan:
Ei kommentteja.
Lisää kommentti