Brita-kakkua äitienpäiväksi

Ma, 2009-05-04 10:59
Brita-kakkua. Kuva: Rita Trötschkes

Jos haluat tehdä nopean ja näyttävän täytekakun äitienpäiväksi, leivo silloin iki-ihana Brita-kakku. Paista marenki valmiiksi, ota kakkutäyte mukaan ja kokoa kakku vaikkapa vasta mökillä.

Brita-kakun ohjeen Olotilalle tarjosi Suvi Aksila-Tervo, joka on harrastanut leipomista jo 15 vuoden ajan. Hän sanoo, että kakku ei vaadi monimutkaisia välineitä tai koristeita. Edes vuokaa ei tarvita, joten kakku onnistuu jokaiselta kotileipurilta.

Brita-kakkua voi muuntaa vaihtamalla täytteeseen tuoreita marjoja, suklaata tai mitä tahansa. Sitruunatahnan voi korvata omatekoisella raparperihillokkeella tai valmiilla raparperisoseella.

Kakusta saa tarjottavaa isommallekin vierasjoukolle, kun tuplaa ainekset ja tekee kaksi pellinkokoista pohjalevyä.

- Brita-kakku on parhaimmillaan heti täyttämisen jälkeen, kun marenkipinta on vielä rapea. Jääkaapissa se säilyy syöntikelpoisena pari päivää. Ohjeen mukaisesta kakusta riittää ehkä noin kymmenelle, mutta se riippuu tietysti siitä, kuinka kakunhimoisia herkkusuita on kakun lähellä.

kuva: Rita TrötschkesKakun muoto vaikuttaa asiaan sillä tavalla asiaan, että pyöreä kakku on pienemmän oloinen kuin suorakaide, ehdottaa Suvi.

Tikkunekun blogiin

Brita-kakku (ohjeeseen)

Äitienpäiväkakun blogisti

 

Brita-kakku on luultavasti ruotsalaista perua tai ainakin ruotsalaiset tuntevat sen nimellä Britatårta.


 

YLE Olotila/Rita Trötschkes

Kommentit

Nam. Vesi herahti kielelle. Kyllä ne ruotsalaiset osaa!