Kommentit
Ei kommentteja.
Pohja
4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
130 g tummaa suklaata
150 g margariinia
0,5 tl vanilja-aromia
3 dl soijamaitoa
margariinia ja korppujauhoja vuokaa varten
1 dl soijamaitoa kostuttamiseen
aprikoosimarmeladia
Kuorrutus
100 g margariinia
150 g tummaa suklaata
Sulata margariini kattilassa. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa.
Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle.
Taikinan valmistus
Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja sooda.
Sulata margariini kattilassa, nosta se pois liedeltä ja lisää pilkottu suklaa. Sekoita, kunnes massa on tasaista. Lisää vanilja-aromi.
Kääntele jauhojen joukkoon ensin soijamaitoa ja sitten suklaa-margariiniseos. Sekoita mahdollisimman vähän. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175 asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia, tai kunnes hammastikkuun ei enää tartu taikinaa.
Anna kakun ehdottomasti jäähtyä ensin kunnolla, kostuta soijamaidolla ja leikkaa se sitten kahteen osaan. Levitä kakkulevyjen väliin aprikoosimarmeladia ja tee sitten kuorrutus.Tarjoa kaurakermavaahdon kanssa.
Vegaanin suklaakakku isänpäiväksi
Isänpäivän kakkublogisti kertoo
Miltä kakku maistui?
Ei kommentteja.