Mustikka-valkosuklaakakkua kesäjuhliin

To, 2009-07-16 16:44
kuva: Rita Trötschkes/YLE

Hittiresepti valmistujaiskakuksi on violetin sininen ja näyttävän juhlallinen mustikkakakku, jossa maistuu myös valkosuklaa. Täytteessä voi käyttää pakastemustikoita ja kesällä tietysti tuoreita mustikoita.

Kati Jaakonen tarjosi Olotilalle huippusuositun Hellapoliisi -bloginsa kakkureseptin testattavaksi. Resepti on monikäyttöinen, sillä juhlavaa kakku voi tarjota monenlaisissa juhlissa.

Kakun syntyhistoriaa


kuva: Rita Trötschkes

  ­- Mustikka-valkosuklaakakun syntyi siten, että eräs aktiivinen lukijani otti yhteyttä ja sanoi syöneensä jossain konditoriassa kakkua, jossa oli mustikkainen mousse ja päällä sulaa valkosuklaata.

Hän kysyi voisinko kehitellä tästä ohjeen, koska konditoria ei sitä suostunut paljastamaan.

- Innostuin kakusta saman tien ja seuraavana päivänä saatoin jo esitellä tekeleeni. Tämä kakku oli kuulemma paljon parempaa kuin alkuperäinen kakku. Suosikkejani kakkujen väleissä on erimakuiset mousset, kertoo Kati Jaakonen.

 
Mustikka-valkosuklaakakun ohjeeseen

Kesäjuhlakakun blogisti kertoo

Hellapoliisin sivuille
 

Muut Olotilan juhlakakut 

heinäkuussa 2009 YLE Olotila/Rita Trötschkes

Lisää kommentti

Muistathan, että olet vastuussa siitä, mitä kirjoitat. IP-osoitteesi tallennetaan.

2 plus 1 =
Suorita mainittu laskutoimitus ja syötä vastaus kenttään. Esimerkiksi 1+3 = 4
Laskutehtävän tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Kommentit

Anonyymi 27.5. klo 09:27
Ihanan näköinen kakku. Täytyy kokeilla pakasteessa olevista pensasmustikoista kunhan sopiva hetki koittaa. Pensasmustikat eivät myöskään värjää niin paljon kuin luomu-mustikat.

Niina 27.5. klo 11:48
Oi miten ihanaa! Olen kerran tilannut itse mustikkakermakakkua yliopistomme Amicasta ja se oli ihan mahdottoman hyvaa. Raikasta, riittavan makeaa muttei allomakeaa. Nam!

Muistakaa kakku itsenäisyyspäivänä! Pakkanen tyhjiksi marjoista

Mutta mustikka sisältää myös ainetta, joka tuo selvästi mukaan punaisen elementin... hmm...?