Rita huomauttaa: jos noudatat elävän ravinnon periaatteita tiukasti, et käytä suolaa ollekaan, vaan Bragge-nimistä soijakastiketta, joka on tehty merilevästä.
Pohja
1 dl yön yli liotettuja manteleita
½ dl yön yli liotettuja cashew-pähkinöitä
½ dl rusinoita
hyppysellinen suolaa
Vadelmavaahto
3 dl marjoja
4 rkl kookosrasvaa
3 tl hunajaa
1 ½ yön yli liotettuja cashew-pähkinöitä
Sitruunavaahto
11/4 dl keltaisia rusinoita
hieman sitruunan kuorta
3 rkl kookosrasvaa
1 dl yön yli liotettuja cashew-pähkinöitä
½ dl vettä
Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimessa karkeaksi massaksi. Käytä kakkuvuokaa (halkaisija 14 cm), jossa on korkeat reunat. Vuoraa vuoka ja reunat muovikelmulla. Kelmun avulla kakku on helppo nostaa vuoasta pois. Taputtele pohjaseos huolellisesti vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita vadelmavaahto. Vadelmat juoksettavat kookosrasvaa, mutta kun lisäät seokseen cashew-pähkinöitä, koostumus korjaantuu. Sekoita useampi minuutti, kunnes seos on täysin vaahtoutunut. Laita kylmään. Tee sitruunavaahto samalla tapaa.
Levitä sitten pohjataikinan päälle vadelmavaahto ja sen päälle sitruunavaahto. Laita kylmään muutamaksi tunniksi, jotta tahna kovettuu. Kun kakku on hieman kovettunut, nosta se muovikelmun avulla pois vuoasta ja tasoita reunat veitsellä. Koristele mustikoilla.
Sadonkorjuun tuorekakun esittelysivulle
Sadonkorjuukakun blogisti kertoo
Lisää kommentti