Kommentit
Ei kommentteja.
Osterien ystävät nauttivat osterit mieluiten mahdollisimman yksinkertaisesti. Kuori keinotellaan auki, osterin päälle puristetaan sitruunamehua ja tämä lemmenlääke nielaistaan raa’asti. Lee kokeili osterin syöntiä ensimmäistä kertaa, ja hänelle se oli vähän liikaa. Sitäkin enemmän Lee nautti tästä osterikeitosta, joka on oikeaa samppanjaruokaa; kuplivaa on sekä ruoassa että lasissa.
Ainekset:
6 henkilölle
2 rkl oliiviöljyä
1 purjosipuli paloiteltuna
1 salottisipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl samppanjaa
3 dl kermaa
5 dl maitoa
1 rkl mannaryynejä
8 osteria (fine de claire)
suolaa
1 sitruuna
2 kovaksi keitettyä munaa
1 nippu ruohosipulia
4 rkl Jäämeren kaviaaria
sitruunoita (koristeluun)
Tee näin:
Laita oliiviöljy ja sipulit lämpimään kasariin. Kuullota sipulit pehmeiksi miedolla lämmöllä. Lisää samppanja, kerma, maito ja mannaryynit. Keitä ryynit ja sipulit pehmeiksi. Avaa puolet ostereista osteriveitsellä niiden terävästä päästä tai puukolla työntämällä se osterin sivusta sisään. Lisää osterit ja niiden mehu. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella ja mausta suolalla ja vastapuristetulla sitruunamehulla. Painele osterikeitto siivilän läpi.
Raasta keitetyt munat lautasten pohjalle. Ripottele päälle ruohosipulisilppua ja ruokalusikallinen Jäämeren kaviaaria. Jaa loput osterit lautasille. Puolita sitruunat ja aseta puolikas jokaisen lautasen viereen. Kaada kupliva osterikeitto lautasille tarjoiluhetkellä. Nauti samppanjan kanssa.
Alkuperäinen ohje Strömsön sivuilla
Kääntäjä Jenna Yli-Knuuttila
Ei kommentteja.
Lisää kommentti