Kommentit
Ei kommentteja.
Kinuskikiisseli
(noin neljälle hengelle)
1 dl maitoa
1 dl kermaa
1 dl sokeria
1/2 dl siirappia
½ vaniljatankoa
10 g suolatonta voita
Leikkaa vaniljatanko pitkittäin halki ja kaavi siemenet. Sekoita kaikki ainekset yhteen kattilassa ja keitä paksu kinuskimassa. Tee testi: pudota massaa kupilliseen kylmää vettä. Jos siitä muodostuu pallo, kinuski on valmista.
Sekoita joukkoon lopuksi nokare kylmää voita. Täytä annosmaljat ja jäähdytä kiisseliä pari tuntia. Tarjoile tuoreiden marjojen, raparperihillokkeen tai muiden happamien lisäkkeiden kera.
Raparperihillokkeen ohjeen sekä muut Purtavaa Pohjolasta -sarjan reseptit löydät suomeksi ohjelman sivulta.
Lähde Strömsöstä tuttujen Matias Jungnarin ja Michael Björklundin mukaan ruokamatkalle Pohjolaan - pohjoisesta etelään, Lapista Fynin saarelle.
Lisää kinuskia!
Rakkauden kinuskikakku, resepti YLE Olotilassa
Kotikokokien resepti: Valkosuklaakinuski kuorruttaa porkkanakakun
Ei kommentteja.