Kommentit
Ei kommentteja.
Strömsön Paulin ystävä René on jakanut kanssamme pari gluteenittoman leivät reseptiä. Nämä ohjeet saavat ei-allergiset vihreiksi kateudesta!
5 dl piimää
1 dl vaaleaa siirappia
1 dl puolukkahilloa
2 tl soodaa
5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1 dl pellavansiemeniä
1 dl Fibrex-sokerijuurikashiutaleita
½ dl auringonkukansiemeniä
1 tl suolaa
1 tl kuminaa
1 tl anista
1 tl fenkolia
½ dl rusinoita
½ dl hasselpähkinöitä
voita tai margariinia
gluteenittomia korppujauhoja
Tee näin:
Sekoita puolukat ja siirappi piimään. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää piimäseokseen sooda ja sekoita lopuksi kaikki ainekset keskenään. Voitele ja jauhota korppujauhoilla 1,5 litran vuoka. Paista 175 asteessa 70–80 min.
50 g hiivaa
1 l kädenlämpöistä vettä
1 rkl suolaa
2 rkl FiberHuskia (jauhettua psylliumsiemenen kuorta)
1,5 l Semperin gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
tai 1 pkt Finaxin gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
Tee näin:
Liuota hiiva veteen, lisää suola ja siivilöi joukkoon FiberHusk samalla sekoittaen. Anna turvota noin 10 minuuttia. Alusta jauhot seokseen kunnes lopputulos alkaa näyttää taikinalta. Gluteenittomasta taikinasta ei tule kiinteää vaan sen koostumus on löysä, joten älä menetä toivoasi. Työstä taikinaa 10 minuuttia voimakkaasti käsin. Peitä taikina ja anna sen nousta 20–30 minuuttia. Kumoa taikina leivinpöydälle (älä alusta). Muotoile ja leikkaa taikinasta neljä pellinpituista pötköä ja kääntele niihin runsaasti jauhoa. Paista uunipellillä 200 asteessa 20–30 minuuttia.
Alkuperäiset reseptit Glutenfritt bröd, Strömsö 19.4.2009
Käännös Jenna Yli-Knuuttila
Ei kommentteja.