Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Mauri Kunnas ja Beatles-muistot
 
Kategoriat:

- Äiti istui keinutuolissa ja luki Viikkosanomista, että joku englantilainen yhtye villitsee nuorisoa…Siinä paikassa minäkin luin lehden ja päätin ryhtyä Beatles-faniksi. Vielä en ollut edes kuullut yhtyeen musiikkia, nauraa Mauri Kunnas.

Muutkin vammalalaiset nuoret miehet huomasivat, että musiikkitietämyksellä, pitkällä tukalla ja kitaran rämpytyksellä pääsi tyttöjen suosioon. Eipä tarvinnut enää harmitella huonoa menestystä urheilukentillä!

Muodit vaihtuvat – Beatles pysyy

copyright YLE/videokuvaa

Mauri Kunnaksella pop-musiikkiharrastus on säilynyt läpi vuosien. Pikku hiljaa hänen kirjailija-kuvittaja työhuoneensa on täyttynyt yhtyeeseen liittyvällä esineistöllä. Mauri on kirjojen ja levyjen lisäksi keräillyt mm. yhtyeen haastattelunauhoituksia.
- Niillä nauhoilla poikien persoonallisuudet tulevat aivan erityisellä tavalla esiin, heidän reagointinsa ja puhetyylinsä, hullunhauskat tarinoinnit.

Maurille Beatles-tuotanto on kokonaisuus, josta aina löytää uusia vivahteita. Hän muistuttaa myös Beatles-kulttuurin kansainvälisyydestä. - Kun joukko erimaalaisia, satunnaisia tuttavuuksia on koolla syystä tai toisesta, aina löytyy joukosta Beatles-faneja. On tällainen yhteinen kenttä ja siinä sitten muistellaan ja kysellään kunkin suosikkikappaleita ja lopuksi yleensä hoilataan yhdessä. Tämä on hauska yhteinen kulttuuri!

Marjo Lundvall/PRIIMAIkibeatle Paul McCartneyn haastattelu vuodelta 2004.
Katso YLEn Elävästä arkistosta