Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Kulttuuri
 

Kaksikymmentä kieltä - hankala harrastus

Helsinkiläinen Mikko Hakalin osaa lähes kahtakymmentä vierasta kieltä.

 

Haklin Helsinki

Valokuvaaja Kari Hakli kävelee kamera olallaan Helsingin kantakaupungissa Etu-Töölössä.

 

Suomalainen kaivaus Kuninkaiden laaksossa

Egyptologi Jaana Toivari-Viitalan 20 vuoden unelma on käynyt toteen. Suomen Akatemian tutkimus siirtää egyptologin työpöydän viideksi vuodeksi pyramidivuoren varjoon.

 

Muistatko, kun Hair tuli teatteriin?

Sama raju rokkisoundi, joka oli valloittanut populaarimusiikin maailman, raivasi vuonna 1969 tiensä näyttämölle Tampereen Popteatterin Hair -musikaalissa.

 

Valamon konservaattori

Helena Nikkanen on toiminut Valamon konservaattorina 80-luvun alusta alkaen. Valamon konservointilaitoksella käsitellään myös muiden kuin ortodoksikirkkojen taide-esineitä.

 

Harrastajateatterit haastavat ammattilaiset

Suomalaisten into esiintyä on valtava - sen todistaa harrastajateatterin suosio. Lavalle kipuaa tuhansia amatöörinäyttelijöitä, ja katsojia heillä on vuosittain yli miljoona.

 

Kiikoisten Pukinsarven tröötöttäjät

Pukinsarven tröötötys on perinnelaji. Eikä mikään helppo sellainen. Vaan onneksi vanhalla tavalla on ylläpitäjänsä - Kiikoisten Pukinsarven tröötöttäjät.

 

DJ Nite 40 vuotta lavalla

Suomalaisen diskokulttuurin uranuurtaja, kuopiolainen DJ Nite alias Kari Niiranen juhlii vuonna 2008 pitkää ja yhtäjaksoista uraansa, joka on kestänyt neljän vuosikymmenen ajan.

 

Ihva Aula

Ihva Aula on joensuulaistaiteilija. – Taiteen sekatyöläinen, kuten hän itse itseään kutsuu. Hän tekee mm. käsinpainettua tekstiiliä ja peilienkehyksiä mosaiikista.

 

Kangasniemen korkean tason dekkariahmijat

Kangasniemellä asuvat Antti Lindqvist ja Seppo Kirjavainen ovat dekkariahmijoita. Heille dekkareiden lukeminen on intohimoinen harrastus ja yhteisten keskustelujen ja jopa kiistojenkin aihe.