Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Risto Salmi
 
Kategoriat:

Risto Salmi ei ole välttämättä tuttu nimi, mutta katsojat muistavat hänen kasvonsa useista rehevistä rooleistaan TV:ssä ja elokuvissa. TV Kakkosen Maalaiskomedioiden Turpeinen ja Tapio Piiraisen ohjaaman Raidin Perse-Arska ovat eräitä hänen ikimuistoisista roolitöistään.Onni

Risto Salmi tarttui 15-vuotiaana Turun suomalaisen työväenopiston ovenkahvaan aikomuksenaan opiskella ruotsia. Opiskelut loppuivat lyhyeen, kun samasta rakennuksesta löytyi myös teatteri. Ujona poikana Risto päätti kokeilla näyttelemistä ja sillä tiellä hän on ollut nyt 50 vuotta.
Teatteriuran alku on Riston muistoissa hänen onnensa.

copyright YLE/videokuvaa

Muistot

Selatessaan kotialbumejaan ja lehtileikkeitään Risto huomaa, että useita isoja rooleja on tullut tehtyä ympäri Suomea – vaikkei niitä kaikkia enää kunnolla muistakaan. Valokuvat palauttavat mieleen myös sen, miten elämä kiireisimmillään oli hyvinkin itsekästä. Muu perhe sai luvan elää näyttelijäisän ehdoilla.

Vaimo

copyright YLE/videokuvaa

Risto tapasi vaimonsa vuonna 1972. Vuosien varrella pariskunta on Riston mukaan oppinut hyvin sietämään toisiaan. - Aamut alkavat sillä, että kumpikin käy läpi, mihin sattuu ja mistä kohtaa kolottaa. Siinähän ne päivät menevät, Risto toteaa omaan vaatimattomaan tyyliinsä.
Riston eläkepäiviin mahtuu myös roolitöitä, katsojien iloksi.

Kirsi Markkanen / PRIIMA