Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Heli Kavalto – elämä yhtä juhlaa
 
Kategoriat:

Piikkiöläinen Heli Kavalto rakastaa työtään maaseutuyrittäjänä. Hän toimii miehensä Markun sukutilalla erilaisten juhlien järjestäjänä ja emäntänä täydestä sydämestään. Myös pariskunnan kaksi poikaa ovat mukana perheyrityksessä.

Elämä yhtä juhlaa

Helin elämä näyttäisi olevan yhtä juhlaa. Hän järjestää häitä, syntymäpäiviä, polttareita, välillä myös kastejuhlia tai muistotilaisuuksia. Jokaisen juhlan valmistelut tehdään käsityönä. – Kun ei ole sellaista konetta keksitty vielä mikä järjestäisi hääjuhlat, Heli kertoo. Markku Kavalto jatkaa tilalla yhä maanviljelyä, mutta rakentaa myös aina tarpeen vaatiessa tiluksille uusia juhlatiloja. Heli hoitaa niiden sisustuksen ja organisoi niille käyttöä.

copyright YLE/videokuvaa

Maaseutu

Itsekin maalla kasvanut Heli pitää ihan luonnollisena, että hänen kodissaan järjestetään välillä suuriakin juhlia. – Maalla oli ennen tavallista että väkeä tuli ja meni koko ajan. Joskus minulta kysytään enkö pelkää että täältä viedään tavaroita. En pelkää, omilta jäljiltäni löydän jos luulen jotain kadottaneeni.

Maaseutuyrittäminen on tänä päivänä kovaa puurtamista. Heli iloitsee siitä että yritäjien kesken on hyvä henki ja yhteistyö pelaa. – Taidamme olla yrittäjien kanssa enemmän kanssakäymisessä kuin sukulaistemme kanssa.

copyright YLE/videokuvaa

Onni

Heli Kavalton onni on yhteistyö ja juhlavalmisteluissa onnistuminen. Aina ei voi miellyttää kaikkia, mutta useimmiten työ palkitsee.
– Sitä kun saa halauksen hikiseltä sulhaselta juhlien päätteeksi, niin eikö se jo tämän ikäiselle naiselle riitä kiitokseksi?, Heli nauraa.

Kirsi Markkanen / PRIIMA