Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
08.03.2007
 

Studiokeskustelu – hyväntekeväisyys

Luonnonmullistukset herättävät ihmiset lahjoittamaan rahaa. Mutta mitä on arjen hyväntekeväisyys? Siitä kertomassa on SPR:n järjestösuunnittelija Outi Oinonen Jyväskylästä.

 

Tyhjä kulho täyttyy

Keraamikot lahjoittavat kulhoja, ravintolat keittoa ja nälkäiset ostavat niiden yhdistelmän. Tuotto annetaan Unicefille. Hyvän tekeminen on periaatteessa yksinkertaista, silti ison työn takana.

 

Gaalalla varoja hyväntekeväisyyteen

Iltapuvut kahisevat, italialainen ruoka maistuu vieraille ja oululainen kampaamo Salon Virho juhlii syntymäpäiviään. Väki nauttii ja kerää samalla liki 10 000 euron potin erityistukea kaipaaville nuorille.

 

Heli Kavalto – elämä yhtä juhlaa

Piikkiöläinen Heli Kavalto rakastaa työtään maaseutuyrittäjänä. Hän toimii miehensä Markun sukutilalla erilaisten juhlien järjestäjänä ja emäntänä täydestä sydämestään. Myös pariskunnan kaksi poikaa ovat mukana perheyrityksessä.

 

Jänisjahdissa akkain kanssa

Akkainjahti on naisten oma metsästysporukka. Eri puolilta Suomea koostuva naisjoukko on jo vuosia käynyt niin hirvi-, jänis- kuin majavajahdissakin. Saaliin saannin lisäksi tavoitteena on se sama yhdessäolon tuntu kuin miesporukoillakin - ja taitavat ne jututkin olla samansuuntaisia.

 

Kati Myllymäki – Unelma

Havumetsään tein unista asunnon,
kokoon kyhäsin ihmisen pesän.
Kirjoittaa Leena Krohn.

 

Lumikengillä luontoon

”Tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki” lausui Aaro Hellaakoski, ja samoin tuntevat innokkaat lumikenkäilijät. Lumikengät avaavat polun talviseen luontoon, maastoihin joihin muilla välineillä ei pääse.