Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Martti Rousin inspiraation lähteet
 
Kategoriat:

Martti Rousi työskentelee Sibelius-Akatemian sellomusiikin professorina ja Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana. Musiikin lisäksi yksi Rousin suurista intohimon kohteista on viini.

Inspiraatioita

Rousin mukaan hyvällä viinillä on inspiroiva vaikutus. Vaikka hän kerää laatuviinejä, on viinin juonnissa tärkeintä kuitenkin hyvä seura. – Mieluummin juon keskinkertaista viiniä hyvässä seurassa kuin jotain hienoa vuosikertaa huonossa seurassa. Kyllä viini ylevöittää meitä ihmisiä, jotka muutoin olemme tällaisia aika outoja eläimiä. Viinillä on vähän sama vaikutus kuin klassisella musiikilla, Rousi sanoo.

copyright YLE/videokuvaa

Opettaja

Rousi opettaa nuoria sellistejä Sibelius-Akatemiassa. Esiintyville taiteilijoille inspiraatio on tärkeä asia. – On vaikea selittää nuorille muusikoille, että mitä se inspiraatio on. Siihen ei voi tietoisesti pyrkiä. Inspiraatio tulee yleisön ja kanssamuusikoiden energioista, Martti Rousi kertoo.

Onnen hanhi

copyright YLE/videokuvaa

Martti Rousi kehystää onnekseen ruokasalin seinältä taulun jossa on hanhi. – Ei sitä onnea tarvitse niin kaukaa aina hakea, Rousi muistuttaa.
Hanhi on Rousille monella tapaa tärkeä symboli. Hän seuraa mielellään hanhien kevätmuuttoja, perhe syö Martin nimipäivänä aina hanhea ja hanhi muistuttaa miestä myös yhdestä tärkeästä soitonopettajastaan, Timo Hanhisesta.

Kirsi Markkanen / PRIIMA