Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
15.03.2007
 

Studiokeskustelu muistoista ja muistelemisesta

Muistelu on menneiden tapahtumien mieleen palauttamista. Muistelua voi harjoittaa ihan yksityisesti arkielämässä tai ohjatussa ryhmässä. Vanhenemista tutkinut emeritusprofessori Simo Koskinen on vetänyt vuosien ajan muisteluryhmiä.

 

Oliko ennen paremmin?

Jokainen on kuullut tämän totuuden iäkkään sukulaisen suusta – kyllä olivat asiat ennen paremmin. Kesät aurinkoisempia, talvet lumisempia ja ihmiset onnellisempia. Jatkatko sinä perinnettä, kun jaat viisauttasi nuoremmille?

 

Peili

Peili on kotiemme vakioesine. Milloin peili onkaan tullut koteihimme?

 

Martti Rousin inspiraation lähteet

Martti Rousi työskentelee Sibelius-Akatemian sellomusiikin professorina ja Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana. Musiikin lisäksi yksi Rousin suurista intohimon kohteista on viini.

 

Markku Rönkkö - Moderni teknologia

Modernia teknologiaa on sanottu siunaukselliseksi, ja välillä se siltä tuntuukin.

 

Professori treenaa tosissaan

60- vuotias liikuntagerontologian professori, Harri Suominen Jyväskylästä on veteraaniurheiluaktiivi. Liikuntaa hän on harrastanut koko ikänsä, mutta viimeaikoina harrastus on tullut tavoitteellisemmaksi.

 

Vuosikymmenet nakkikioskilla

Repen Nakki on kaikille salolaisille tuttu maamerkki Helsingintien ja Esterinkadun kulmassa. Ritva Kallio tuli vuonna 1965 kesäapulaiseksi Reino Kallion omistamaan kioskiin. Kesätyöstä kehkeytyi romanssi ja avioliitto. Ritva on jatkanut jo edesmenneen miehensä aloittamaa kioskiyritystä yli 40 vuoden ajan.