Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Isä, poika ja Itämeri
 
Kategoriat:

Jukka Nurminen on nuori kauppatieteiden opiskelija ja valokuvaaja. Hän on perinyt isältään, Juha Nurmiselta, intohimon sukeltamiseen ja merenalaisten maisemien kuvaamiseen.

Yhteinen onni

Jukan ja Juhan yhteinen onni on puhdas meri. Isä Nurminen muistaa vielä lapsuutensa meret, joissa saattoi olla näkyvyyttä kymmenenkin metriä. Hän otti jo varhain poikansa mukaan sukellusretkilleen ja opetti Jukan kuvaamaan pinnan alla. Tänä päivänä Jukalla on oma yritys, joka on erikoistunut vedenalaisten järvi- ja merimaisemien kuvaukseen.

copyright YLE/videokuvaa

Näyttely

Jukalta on juuri valmistunut Suomen vedenalaisia maisemia –valokuvanäyttely. Jukan kuvissa näkyy sekä puhtaan vesistön kauneus, että Itämeren sameaa, jo kuollutta pohjaa. Tällä hetkellä Jukka on erityisen innostunut Perämeren ahtojäissä kuvaamisesta.

Säätiö

copyright YLE/videokuvaa

Jukan isä toimii puheenjohtajana John Nurmisen Säätiössä. Säätiöllä on oma Puhdas Itämeri –hanke. Hankkeen tavoitteena on aloittaa tehostettu fosforin poisto Pietarin suurimmilla jätevedenpuhdistamoilla. Se vähentäisi nopeasti Itämeren rehevöitymistä.

Nurmisten toivovat, että myös tulevat sukupolvet voisivat nauttia puhtaan meren upeista maisemista.

Kirsi Markkanen / PRIIMA