Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Ikäero ei rajoita rakkautta
 
Kategoriat:

Kuudentoista vuoden ikäero, erilaiset kulttuuritaustat, vaativat urat ja pienet lapset edellisistä liitoista – siinä perusta Caron Barnesin ja Kimmo Kontuniemen rakkaustarinalle.

Harva rakkaus saa alkunsa näin: Mies lukee lehdestä, että kaunis nainen on sinkku. Mies ottaa naisen puhelinnumeron selville, ja ympäripuhuu hänet treffeille. Laulaja Caron Barnes ja yrittäjä Kimmo Kontuniemi rakastuivat juuri tällä tavalla kuusi vuotta sitten.

Pariskunnan ikäero selvisi Caronille vasta kolmansilla treffeillä. Kimmolla oli ollut tapaamisissa mukana vuoden ikäinen poikansa, ja Caron kuvitteli miehen olevan noin 32-vuotias. Numerot olivatkin oikeat, mutta toisessa järjestyksessä, 23. Caron itse oli neljissäkymmenissä.

- Jos mä voisin mennä naamasta valkoiseksi, niin silloin olisin varmasti mennyt, nauraa Caron. Kimmo kiittää suhteen jatkumisesta treffipaikkaa, saarta, josta pääsi pois vain hänen veneellään. - Caron olisi muuten häipynyt heti.

Ikäero näkyy harvoin

copyright YLE/videokuvaa

- Ikäero tuntuu vain Kimmon suuremmassa innossa viihtyä yöelämässä, Caron toteaa. - Mä olen ollut yökerhoissa niin paljon työni puolesta esiintymässä, ettei siinä ole mulle mitään uutta. - Isommat menohalut johtuu varmaan mun iästä, vahvistaa alle kolmekymppinen Kimmo.

Caronia ikäero mietitytti eniten ennen Kimmon vanhempien tapaamista. Mitä ajattelisi nainen, jonka poika tapailee äitiä vain vajaat kymmenen vuotta nuorempaa naista? - Mä olen kyllä ollut onnekas ”mother in lawn” suhteen. Samoin Kimmon isä ja sisarukset ovat ihania ihmisiä, kiittelee Caron. Molempien ystäväpiirit ovat myös ottaneet ”väärän ikäisen” kumppanin hyvin vastaan.

Elämää on tasoittanut myös se, että molemmilla oli lapsi edellisestä suhteesta. Kimmon poika oli tuolloin vuoden ikäinen ja Caronin Jay kaksivuotias. Pariskunnan yhteinen poika Jaime syntyi kaksi vuotta sitten. Lapsiperheen elämä pyörii lasten ympärillä vanhempien iästä piittaamatta.

Erilaisuus voi olla rikkaus

copyright YLE/videokuvaa

- Parisuhteessa on aina omat haasteensa ja mahdollisuutensa, toteaa parisuhdekouluttaja Sari Liljeström Kataja ry:stä. On tärkeää puhua ikäero ja kulttuuritausta toiselle tutuksi, etteivät ne tuota jatkuvia törmäyksiä arkipäivään. Parhaimmillaan erilaisuus antaa rikkautta yhteiseen elämään.

- Parisuhde on itsessään voiman ja ilon lähde, Sari Liljeström jatkaa. - Ja voima ja ilo eivät kumpua pelkästään onnesta ja autuudesta vaan siitä, että suostuu kasvamaan haasteiden kanssa. - Mutta haaste suuret eroavaisuudet kumppaneiden välillä kieltämättä ovat.

Tiina Klemettilä / PRIIMA