Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Mistä löytyy miehen onni?
 
Kategoriat:

Keski-ikäisen miehen onni löytyy hyvin erilaisista asioista. Yhdelle se on nippelitarvikkeiden kerääminen Biltemasta, toiselle rakentaminen ja remontointi, kolmannelle kuorolaulu.


Nippeleitä Biltemasta

copyright YLE/videokuvaa

Markku Arolalla, 41-vuotiaalla autoilijalla Limingasta on Biltemassa mennyt joskus kolme tuntiakin kevyesti. Aika vain menee, kun katselee ja kiertelee. Markulla tulee ostettua myös nippeleitä, joita hän ei välttämättä tarvitse. Markku osti mm. niittejä, joita oli pakkauksessa 10 000 kappaletta. Kotona hän huomasi, ettei hänellä ole edes vehjettä, jolla niitä käyttää. Kun työpäivän jälkeen väsyneenä tulee Biltemaan, tuntuu, että väsy menee ohi, kun vähän aikaa kiertelee ja katselee. Joskus Markku löytää tavaraa, jota ei tiennyt olevan olemassakaan. Silloin tuntuu hyvältä, että tulipa tehtyä hyvä löytö.

Rakentaminen ja remontointi

copyright YLE/videokuvaa

Markku Toikka, 52-vuotias näyttelijä Helsingistä sanoo, että käsillään on kiva tehdä töitä. Rakentamisessa on monta eri vaihetta. Toteutusvaiheen jälkeen on kiva katsella, onnistuko homma vai ei. Joskus tulee virheitäkin. Rakentamisessa on se sama draama kuin elämässä yleensäkin on. Ja kun itse saa suunnitella omat aikataulut, se on rentouttavaa puuhaa.

Rakentaminen on myös osittain elämäntapa, mutta joskus se voi käydä liian rankaksikin. Jos ottaa liian isoja urakoita kesäksi, niin voi jäädä vapaa-ajan pito liian lyhyeksi. Miehekästä hommahan remontointi on, mutta Markku ei koe, että se olisi tapa korostaa omaa miehisyyttään. Päinvastoin, turha äijämäisyys ja uhoaminen ei ole Markun mieleen. Remontin tekeminen on herkkää puuhaa, moni asia pitää mennä ihan nätisti, ei siinä kauheasti miehisyyttä tarvita. Palautetta tulee myös, mm. vaimolta, että miksi sinä noin sen teit. Palaute on hyvin tärkeätä, että saa tehtyä asioita, kun niitä pyydetään.

Kuorolaulu

copyright YLE/videokuvaa

Markus Lumme, 51-vuotias yrittäjä Oulusta liittyi Pohjan Lauluun vuonna 1981 ystävän kutsusta. Laulaminen ja yhdessäolo muiden kanssa ovat yhtä tärkeitä asioita kuorossa mukana olemisessa. Markku toimii kuoron puheenjohtajana, joka antaa mahdollisuuden vaikuttaa siihen, mihin suuntaan kuoroa viedään. Kuorotoiminta on kuria, niin kuin armeijassa. Kun yksi sanoo, että näin tehdään, niin sitten tehdään. Kun konsertti on mennyt hyvin, niin se hyvänolon tunne on aivan mahtava. Markku sanoo, että on aika miehekästä, kun lauletaan serenadia jollekin ihanalle impyelle. Kyllä siinä aika lailla rinta kaarrelle paisuu.

PRIIMAn studiokeskustelu miehen onnesta