Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Tarmo Wasenius – joensuulainen ruokamies
 
Kategoriat:

Tarmo Wasenius on joensuulainen kokki, opettaja ja juhlapalvelu -yrittäjä. Hänen suhteensa ruoanlaittoon on intohimoinen mutta mutkaton. Wasenius valmistaa tilauksesta niin retkieväät kuin suuren juhlatilaisuuden tarjoilutkin.

Opettaminen Pohjois-Karjalan ammattiopistossa on Waseniuksen päätyö. Hän sanoo rakastavansa työtään juuri nyt enemmän kuin koskaan aiemmin. - Olen pikkuhiljaa alkanut ymmärtämään mitä kaikkea tiedän. Siksi osaan myös opettaa sitä entistä paremmin.

Juhlapalveluyrittäjänä Wasenius joutuu olemaan monessa mukana. Pienempien tilaisuuksien ruoat hän mahtuu valmistamaan omassa pienessä kotikeittiössään. Suurempia työtiloja ja astioita hän lainaa tarvitaessa ystävänsä ravintolan keittiöstä.

Waseniuksen onni on hänen kokkitarpeita sisältävä työkalupakkinsa. Sieltä löytyvät kaikki tarvittavat tykötarpeet ja jotain luksustakin.

copyright YLE/videokuvaa

Ruoanlaitto on Waseniukselle ja koko hänen perheelleen myös yhteinen harrastus. Vaimo, kolme lasta ja kolme lastenlasta viettää mielellään aikaa perheen pienessä mutta toimivassa keittiössä. Tarmo Wasenius ei välitä turhasta hienostelusta. Kotona töiden jälkeen hän voi rentoutua vaikkapa punaviinilasillisen ja nakkipaketin äärellä.

Kirsi Markkanen / PRIIMA