Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
11.10.2007
 

Studiokeskustelu unettomuudesta

Unettomuus on seuraus, ja sen syy on stressissä. Unettomuuden hoidossa on kyse myös asenneremontista. On paljon asioita, joihin voimme itse vaikuttaa, jotta uni olisi parempaa, kertoo Tanja Vuorela.

 

Muistatko kun maito oli pusseissa?

”Kuluttajaa varmaankin ihmetyttää kuinka tämä toimii”, kyseli Arvi Lind jo lähes neljänkymmenen vuoden takaisessa arkistofilmissä. Kyse oli uutuudesta eli muovisista maitopusseista.

 

Perhe, työ ja vaikuttaminen mahtuvat samaan päivään

Nastolalainen Satu Linttinen ehtii kadehdittavan paljon. Hän vastaa Nastolassa toimivassa Manna ry:ssä tukipalveluista ja ensiapukouluttaa. Hän on kunnanhallituksen jäsen ja monessa muussa luottamustoimessa.

 

Tarmo Wasenius – joensuulainen ruokamies

Tarmo Wasenius on joensuulainen kokki, opettaja ja juhlapalvelu -yrittäjä. Hänen suhteensa ruoanlaittoon on intohimoinen mutta mutkaton. Wasenius valmistaa tilauksesta niin retkieväät kuin suuren juhlatilaisuuden tarjoilutkin.

 

Työstressi vie yöunet

Joka kolmas aikuinen suomalainen kärsii unettomuudesta. Eniten yöunia verottaa työstressi. Vähät unet vaarantavat terveyden ja vievät luovuuden mennessään. Myös ihmissuhteet kärsivät unettoman kiukkuisesta käytöksestä.