Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Muistatko kun maito oli pusseissa?
 
Kategoriat:

”Kuluttajaa varmaankin ihmetyttää kuinka tämä toimii”, kyseli Arvi Lind jo lähes neljänkymmenen vuoden takaisessa arkistofilmissä. Kyse oli uutuudesta eli muovisista maitopusseista.

Jutussa ihmeteltiin, kuinka tällaisesta veltosta pussista yleensä voi maitoa edes kaataa. Tätä ihmettelivät muutkin, mm. espoolainen Maire Hellas.

Lötkö maitopussi

- Mehän oltiin ihan äimän käkenä, kun ne tuli tämmöisissä muovisissa pusseissa, muistelee Maire. - Se oli semmoinen lötkö ja jännä, hän nauraa. - Ennenhän meillä oli maito hinkissä, joka vietiin lähteeseen kylmään, ns. irtomaitona. Mutta tämä oli kyllä sitten ihan huippujuttu, jota ihmeteltiin, Maire innostuu.

copyright YLE/videokuvaa

Pestiin, leikattiin ja virkattiin

Maitopussit olivat pulleita ja Mairen kotona mietittiin, että miten sen maidon oikein saisi parhaiten ulos. Sama ongelma siis oli heillä kuin Arvillakin. Ensin Mairen kodissa yritettiin ahtaa pussia pieneen kannuun, mutta se ei oikein onnistunut. Sitten markkinoille tuli muovisia kaatimia, jotka oli varta vasten tehty maitopusseille.

Oli maitopusseissa puolensakin, ne oli helppo kantaa kaupasta kotiin. – Näitä pussejahan tuli todella paljon ja niitä ruvettiin leikkaamaan ja ensin pesemään, Maire muistelee. – Sitten niistä virkattiin mattoja eteiseen ja saunaan, Maire toteaa hymyssä suin.

Hilkka Nevala / PRIIMA