Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Osmo Meskanen – alias Jerobeam Salakyttä
 
Kategoriat:

Osmo Meskanen on entinen uimahyppääjä. Hän on saavuttanut yhteensä 33 Suomen mestaruutta ja kaksi Pohjoismaiden mestaruutta. 1960 -luvulla hän jäi kahdesti täpärästi valitsematta olympialaisiin.

Virkamies

Osmo työskentelee Helsingin kaupungin virkamiehenä. Tällä hetkellä hän on osa-aikaeläkkeellä. Virkamiehen työssä Osmo arvostaa ennen kaikkea työn vakaata ja turvallista puolta – palkka tulee ajallaan.
Tällä miehellä on kuitenkin myös toinen luonto.

Hauskuuttaja

copyright YLE/videokuvaa

Olympiapaikan menetys kirveli aikoinaan tovin, mutta sitten mies sisuuntui ja päätti lähteä uusille urille. Hänestä tuli pellehyppääjä. Meskanen on esiintynyt Jerobeam Salakyttä -nimellä jo melkein 40 vuotta. Hän on kehittänyt pellehyppynäytöksiä yhä kokonaisvaltaisemmiksi ja koonnut ympärilleen esiintyvien pellehyppääjien ammattitaitoisen ryhmän, joka on niittänyt mainetta myös kansainvälisillä areenoilla.

copyright YLE/videokuvaa

Onni

Osmo Meskasen onni on pellenä esiintyminen ja kaikenikäisten ihmisten hauskuuttaminen. Hän haluaa luoda ympärilleen iloa. Osmo uskoo, että vaikka elämä ei aina olekaan pelkkää auringonpaistetta ja aallonharjalla surffailua, onnentunteille pitää antaa mahdollisuus.


Kirsi Markkanen / PRIIMA